Hajdu Péter a Barista Akadémia vezetője, az OMV kávészakértője!

 

Az OMV és a Barisa Akadémia együtt népszerűsíti a minőségi kávéfogyasztást!

Ezen együttműködés keretén belül, Péter a következő gondolatokat osztotta meg, az OMW vásárlói számára:

OMV:

Hajdu Péter kávészakértőnk a kapszulás kávékról osztotta meg véleményét:
„Sokan teszik fel azt a kérdést, hogy „mi a véleményed a kapszulás kávékról”?🤔 Ha szigorúan értelmezzük a jó kávé fogalmát, akkor mindenképp frissen őrölt, kézzel készített kávéra gondolunk. Minél több mindent tudunk szabályozni a folyamat során, annál jobb lesz az elkészült ital minősége. A mai rohanó világunkban azonban sok esetben nem áll rendelkezésünkre az ehhez szükséges idő, ezért gondolom azt, hogy a kapszulás kávéknak hatalmas létjogosultsága van a kávé piacán. Amennyire csak lehet, a kapszula leredukálja az oxidációt, ezáltal lassul az aromavesztés. A nyomás és a vízhőmérséklet állandó. Nem kell vesződnünk a szemcsemérettel és nem utolsósorban gombnyomásra kapjuk meg az éppen aktuális kedvenc kávéfajtánk rövid extraktumát, az espressot.„
Te szoktál kapszulás kávét fogyasztani?😍
Hajdu Péter kávészakértőnket ezúttal a kávéfogyasztási szokásokról kérdeztük:
Milyen kávét szeretünk?🤔 Érdemes megvizsgálni a történelmünket…
A 90-es évek végéig három dolog határozta meg kávéfogyasztási szokásainkat: az országba érkező kávé fajtája és minősége, az aktuális kávés eszközök és a pörkölés. Jellemzően vietnámi robustát importáltunk mely fajtajellege a gumis íz. Olyan espresso gépeken és otthoni eszközökön (kotyogós) készültek a kávék, amik majdnem biztos, hogy megégették azt és jellemző volt a sötét pörkölés. Tehát a sötét és keserű kávén szocializálódtunk. Ezt váltotta fel az olasz életérzés, mely már sokkal több arabikát használt és precízebb kávét készített.🇮🇹 Manapság pedig, egyre világosabb pörkölést és kiváló single origin arabikákat használunk, mert a közönség kíváncsi a kávé valódi arcára.👌
Ha te is átélnéd az olasz életérzést, akkor kóstold meg töltőállomásainkon a Single Origin Colombia kávét!☕
Hajdu Péter kávészakértőnket arról kérdeztük, hogy mitől lesz jó egy csésze kávé:
“A válasz a 4 K szabályban rejlik!☝️ Szükségünk lesz egy jó minőségű „K”ávéra, amit tudatosan pörköltek, hogy a kávéfajtára jellemző ízek megmaradjanak. Nélkülözhetetlen egy jó „K”ávé őrlő, ami segít bennünket abban, hogy hozzáférjünk a kávéban rejlő aroma és íz anyagokhoz. Természetesen nem maradhat ki az egész folyamat lelke, a „K”ávégép, mely az őrleményben megbújó vegyületekből, rekord idő alatt készít egy sűrű, fekete kivonatot. Végül pedig a hozzáértő „K”éz, ami a megfelelően kiválasztott alapanyagot, a jól beállított gép segítségével elkészíti nekünk, hogy egy átlagon felüli élmény részesei lehessünk.☕👌
Éld át te is a prémium kávézás élményét, vásárolj töltőállomásainkon Single Origin Colombia-t és nyerj akár egy Krups kávégépet: https://omvjatek.hu/
Tudtad, hogy az OMV az egyetlen olyan kúthálózat Magyarországon, melynek a teljes kávébeszerzése Fair trade forrásból származik?🌍 Te figyelsz erre a jelzésre kávéválasztáskor? Hajdu Péter kávészakértő ezzel kapcsolatban osztott meg velünk pár érdekességet:
„Amikor elkortyolunk egy csésze forró kávét, akkor az a pillanat, csak a miénk. De érdemes azon elgondolkodni, hogy vajon hány ember kitartó munkája szükséges ahhoz, hogy ezt az élményt, nap mint nap átélhessük! ☝️ Ha elfogadjuk azt, hogy egyéni döntéseink alakítják a világot, akkor máris részesévé válhatunk valami nagyszerűnek, ha például egy „Fair Trade” kávét választunk.🍃 A Fair Trade célja, hogy egyensúlyt teremtsen a globális kereskedelem szereplői között, a termelők családjainak nyújtott méltányos fizetések révén. Egy csésze kávé elegendő ahhoz, hogy mi magunk is hozzájáruljunk a fenntartható kávétermesztéshez és támogassuk az ültetvényen dolgozók életét!☕
Ha neked is megjött a kedved hozzá, látogass el töltőállomásaink egyikére, próbáld ki a Single Origin Colombia kávénkat, és nyerj akár egy Krups automata kávéfőzőt! Részletek: https://omvjatek.hu/