Cégtörténet

A Barista Akadémia Kft. és a Mojito Média Kft. 20 éve képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra baristákat és bártendereket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Az iskola vezetője Hajdu Péter, Bíró Tivadar és Ludányi István, akik számos neves nemzetközi és hazai versenyen szereztek eredményeket, tapasztalatokat és tudást, amit továbbadnak kpzéseiken.

Hallgatói visszajelzések alapján a legjobb ár-érték arányú képzést nyújtjuk. Oktatóink hazai és világversenyek résztvevői és zsűritagjaiként folyamatosan nyomon követik a szakma fejlődését, ezzel biztosítva a tananyag aktualitását. Folyamatos kapcsolatban állunk a vendéglátó egységekkel, ismerjük az elvárásaikat, ami lehetővé teszi számunkra a célirányos barista képzést.

A Barista Akadémián megtanulod honnan ered a kávé, és hogyan terjedt el az arab országokból hazánkig, valamint megismered a serkentő hatásának felismeréséhez fűződő legendát.

A tanfolyamon szó lesz a kávé növény termesztésétől a szüretelésen át egészen a feldolgozási formákról, amiket őseink a minél hatékonyabb munkafolyamatokért fedeztek fel. Megtudod, mitől függ egy presszóban a minél nagyobb koffeintartalom és tanulsz majd koffein mentes kávékról is.

Kitérünk arra is, hogy milyen kávéházak voltak régen és hogyan fejlődtek az évek során. Milyen követelményeknek kell ma megfelelniük, valamint hogy a klasszikus irodalmi kávézótól hogyan jutottunk el a romkocsmás hangulatú bárokig.

A kávé világpiaci árfolyamáról is szót ejtünk tanfolyamaink során, a tőzsdei kereskedelemben kétfajta kávét különböztetünk meg, a Robusta és az Arabica kávét, ezek a világ, egyik legnagyobb mennyiségben kereskedett árupiaci termékei.

Rátérünk a pörkölési módokra, a folyamatra, ahogyan a babszemek színe változik a hő hatására. Megnézzük, hogyan oldódnak ki a legjobban a kávéban lévő hatóanyagok, milyen fajta eltéréseket tapasztalunk meg a világos, közepes és sötét pörkölés során.

Ennek kapcsán átbeszéljük a kávéőrlés lehetőségeit, hogyan tudod az őrlemény finomságát megállapítani. Milyen fokozatra kell beállítani az őrlőt, hogy a legtökéletesebb espressót tudd összehozni. Ez a kávéfőzés alapja, ezért a gyakorlati órákon erre nagy hangsúlyt fektetünk.

Képekkel illusztráljuk a XVIII. századtól kezdve, hogyan fejlődött ki a mai modern espressógép. Azok tisztítása és karbantartása is a munkafolyamathoz tartozik.

Fő eleme a tanfolyamunknak a kávé italok elkészítése, különböző kávék elkészítési módja, a kávé helyes felszolgálása, készítése és története. A kávé és az alkohol találkozása, avagy a kávé alapú koktélok elkészítése (Carribean rum coffee, Ír kávé, Ice Cream Café)

Az alap tanfolyam oktatási napjait az oktatóval közösen beszélik meg a hallgatók, a beiratkozást követő héten tartott első oktatási órán. (melynek napja megegyezik a beiratkozás napjával) Jó hír, hogy az órák kis létszámos csoportbontással kerülnek megrendezésre, így nincs létszám stop!

Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel!

Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al. A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három alap öntés technikát, szív, tulipán, rozetta, majd jöhetnek a minél bonyolultabb és kreatívabb minták öntése, mint például a maci vagy a malac. A szórakoztató minták készítése mellett a legjobb, hogy a tejhabot is tökéletesíted, anélkül hogy észrevennéd.

Akiknek nincs idejük 6 hetes képzésre, vagy olyan városban élnek ahol nincs barista tanfolyam, azoknak figyelmébe ajánljuk az expressz barista képzést. A gyorsított tanfolyam tematikája teljesen megegyezik az alapfokú barista tanfolyaméval, a képzés hossza viszont a felére rövidül. Tehát másfél hónap helyett három hét alatt el lehet végezni. A részleteket a tanfolyamok menüpont alatt lehet elolvasni. Ezenkívül szuper intenzív tanfolyam lehetőségével is találkozol nálunk, ami azt jelenti, hogy akár 1 hét alatt is barista válhat belőled.

De ha csak hobby szinten, kíváncsiságból szeretnél belekóstolni a kávé világába, akkor a legjobb lehetőség számodra a hobby barista tanfolyam. A standard kávékat mind megismerheted, kipróbálhatod és megtudhatod, hogyan készítsd el őket a mindennapokban, otthon. Egynapos tanfolyamunk során megismerkedhetsz különböző alternatív kávékészítő eszközökkel is. Betekintést nyerhetsz a latte art alapjaiba, így más a tejhab készítés vagy a mintaöntés sem hoz majd zavarba.

Társiskolánk a Mojito Mixeriskola mixer alap és haladó tanfolyamokat oktat. Ha érdekel a bár világ, akkor mindenképpen itt a helyed, ugyanis a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mester – Bártendereitől tanulhatsz. A tanfolyam ára tartalmazza a felhasznált anyagokat, a tankönyveket és a vizsgadíjat. Egyéb költség nincs. Az oktatás napja mindig megegyezik a beiratkozás napjával. Tanfolyamok menüpont alatt találsz információt ezekkel kapcsolatban

Az Akadémia és a Mixeriskola közösen lehetőséget nyújt leendő hallgatóink számára, hogy két tanfolyamot végezzenek el egyben, jelentős anyagi megtakarítással. Ha ezt a tanfolyam típust választod a két tanfolyam 145.000.-Ft helyett csak 135.000.-Ft. Ha a gyorsított formát választod, a két tanfolyam 165.000.-Ft helyett csak 155.000.-Ft.

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre, az országban egyedüliként ingyenes tréningeket és rendszeres egyéni gyakorlási lehetőséget biztosít a hallgatói számára a következő témákban:

Free pouring: különböző töltés és mérés technikák mérce használata nélkül, pontosan és gyorsan.

Kommunikációs tréning: profi kommunikációs tréner segítségével sajátíthatod el a kommunikációs, motivációs, bár szituációkkal kapcsolatos és probléma helyzetek megoldására használható módszereket.

Pincér tréning: a kiszolgálás menetén, italajánlásnak, rendelésfelvételnek, báritalok felszolgálásának és a számlázás megismerése.

Standolás és elszámoltatás: a bár gazdasági működése, árképzés, leltár, standolás.

Monin tréning: a világ vezető likőr és szirup gyár márkanagykövetének workshopja

FLAIR: a látványos italkészítés elengedhetetlen része, bár trükkök üveggel, shakerrel, pohárral és mércével.

Angol bárszaknyelv: a vendéggel való kommunikáció, báreszközök, italajánlás, rendelésfelvétel, italkészítési technikák, konfliktus helyzetek kezelése angol nyelven.

Rendezvényszervezés és lebonyolítás tréning: Rendezvényszervezés és lebonyolítás tréningünkön megtanulod, hogy mire kell figyelni, annak érdekében, hogy sikeres legyen az összejövetel.

Miért válassz minket? Mert professzionális oktatóktól tanulhatsz. Mert több mint 20 országban sikerrel dolgoznak hallgatóink. Mert külföldi munkalehetőséget ajánlunk neked. Mert a nálunk elköltött pénz garantáltan nem kiadás, hanem BEFEKTETÉS! Mert ingyenesen vehetsz részt a tréning programjain, korlátlan alkalommal (free pouring, kommunikáció, standolás és elszámoltatás, angol bárszaknyelv, flair, monin).

Várunk téged is, ha teljesen kezdő vagy, ha már van tapasztalatod és frissíteni akarod a tudásod, ha szeretnél minőségi oktatásban részesülni, közben vidám hangulatú órákon egy jó csapattal együtt dolgozni! Nem kell semmiféle előképzettség hozzá, csak az elhatározás!

A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola a VII. kerületben, a Lövölde tér 2. szám alatt található. Személyautóval, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel jól megközelíthető a terület.

Cím: 1071 Budapest, Lövölde tér 2.

Tömegközlekedés:
4-6 villamos, Király utca megálló

M1 földalatti, Kodály Körönd megálló

105-ös busz, Kodály Körönd megálló

70-es, 78-as trolibusz, Lövölde tér megálló

73-as, 76-os trolibusz, Király utca/Izabella utca megálló

Email cím: info@mojito.hu

Telefonszám: 0620/355-8400

Az iskola minden hétköznap 10-20 óráig van nyitva, bármikor be lehet jönni, körülnézni.

Rólunk írták

Profi ezközökön, profi oktatóktól tanulhattuk meg a kavékészítés fortélyait, nagyon jó hangulatú órákon. Ráadásul közben még finomabbnál finomabb kávé különlegességeket is kóstolhattunk.

Csóka Zsombor

Nagyon sokat tanultam és remekül éreztem magam, köszönöm Barista Akadémia

Jávorka Gábor

Kellemes hangulatú órák, gyors tanulás, gyakorlatias oktatás.
Talán ezek a legfontosabbak, mikor valaki egy ilyen képzést keres. Nagyon élvezem/élveztem az itt töltött időt. Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet.

Andris Dénes

Csak ajánlani tudom mindenkinek. Profi oktatók, profi hozzáállás, valamint magas szintű tudás amit el lehet sajátítani. Mindemellett kellemes barátias közvetlen légkör, természetesen sok vicc.

Szántó Péter

Nagyon tetszett a hangulat és az oktatók hozzáállása. Hatékony, színvonalas oktatásban volt részünk.

Maricza Lóránd

Jó tanárok, jó hangulat , finom kávék.Élmény volt, köszönöm!!! 🙂

Csonka Kitti

1 hónapja végeztem és már baristaként dolgozom. Köszönök mindent Barista Akadémia!

Fülöp Dorottya