A guatemalai Fuego (Tűz) vulkán június 4.-i kitörése a guatemalai kávé-termőföldeken, Antiguatól és Guatemalavárostól délnyugatra közel 100 ember életét követelte és több tucat ember sérült meg. Az aktív vulkán jelentősen befolyásolja a kávétermesztést is. Az Anacafé, az országos kávészövetség regionális irodáinak szakemberei becslést készítettek a Fuego vulkán okozta károkról. A természeti katasztrófa miatt az ország kávétermesztésében 0,9%-nyi csökkenés várható .
A Sacatepéquez régióban leginkább érintettek Antigua, Guatemala, Ciudad Vieja, San Miguel Dueñas, San Juan Alotenango és az El Rodeo Escuintla közösségének termelőegységei. A termőterületek nagy része vulkáni hamu és törmelék alá került. A csoport becslése szerint a régióban kb. 2,4-2,8 hektár kávéültetvényt fedett be a hamu és várhatóan 21,36 mázsa kávé lesz a veszteség.
A Chimaltenango régió leginkább érintett ültetvényei az Acatenango és a San Pedro Yepocapa területén találhatóak. A becslések szerint 1,3-1,4 hektár, amelyen 17,6 mázsa kávémennyiség lesz a veszteség.
De a leveszélyeztetettebb terület a felső zóna, a vulkán kúpjához közel eső zóna volt. A hamu országos szinten okozott problémát. Összességében nézve a becslések szerint a Fuego vulkán kitörése közvetlenül 2,4-2.8 hektár termőterületet károsított. A nemzeti termelést várhatóan 0,91%-al csökkenti, amely 38,4 mázsa kávét jelent. A becsült termés 2017 és 2018 között 4,2 millió mázsa kávé.
A vulkáni hamu nagy távolságokra is eljutott, ami aztán lepelként fedi be a talajt és a növények leveleit is. Az eső részben segít lemosni a levelekről a hamuréteget, csökkentve ezzel a károkat. Az alacsonyabb kockázatú területeken már megkezdték a hamu eltávolítását a levelekről és a talajról, hogy ezzel segítség a növény küzdelmét a hamuval szemben. Mindenesetre meg kell várni a kávénövények fejlődését, hogy pontosabb becslést adhassanak ki a szakemberek.
A kávétermesztéséről részletes ismereteket szerezhetsz a Barista Akadémia barista tanfolyamain. Mindent megtudhatsz magáról a kávéról. Hogyan termesztik, milyen módon zajlik a betakarítás, hogyan dolgozzák fel, milyen pörkölési módszereket különböztetünk meg és mire kell odafigyelni a kávé őrlésénél. A barista képzésen olyan szakmai tudást kapsz, amivel megállod a helyed a kávézókban. Az espresso technikával készült kávéitalok mellett különböző alternatív kávékészítés módszereket is megtanulhatsz. Különböző, dűlő szelektált, kiváló minőségű kávékat kóstolhatsz és illattesztekkel tréningezzük íz-és illatfelismerő készségeidet.
Társiskolánkkal, a Mojito Mixeriskolával közösen indított Kettő az egyben: barista és mixer tanfolyamon kedvezményesen szerezhetsz meg egyszerre két szakmát, amivel nagy előnyre tehetsz szert a munkaerőpiacon. Ha hobbiként tekintesz a kávézásra és a koktélokra, akkor is jó helyen jársz. A barista és mixer képzéseken garantált a jó hangulat és a profi oktatás.
Miért érdemes a Barista Akadémiát és a Mojito Mixeriskolát választanod?
- mert a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bártendereitől tanulhatsz
- mert hallgatóink visszajelzései alapján a legjobb ár/érték arányú tanfolyam és pörgős, izgalmas szakmát szerezhetsz
- mert nyitvatartási időben bármikor beiratkozhatsz előzetes bejelentkezés nélkül
- mert minden hallgatónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk
- mert nálunk nincs vizsgadíj
- mert nálunk lépcsőzetes oktatási rendszer működik, az alapoktól a profi/haladó szintig elkísérünk
- mert a Profi Barista és Mixer Csomagok választásával a harmadik tanfolyamot ajándékba kapod
- mert minden tanfolyam típushoz ajándék továbbképzési tréningeket is kapsz
- mert a képzés végén munkalehetőséget ajánlunk Neked
- mert hallgatóink már 20 országban dolgoznak a szakmában
- mert segítünk felkészülni az állásinterjúra
- mert a nálunk elköltött pénz garantáltan nem kiadás, hanem BEFEKTETÉS!
Válaszd ki a számodra a legjobb barista és mixertanfolyamot: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz.
Barista és Mixer tanfolyam jelentkezési határidő:
június 18., hétfő 16 óra
Kövess minket facebookon és instagramon!
Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu
www.mojito.hu
www.baristaakademia.hu