Barista tanfolyam Szegeden,
2019. október 14-től!
Helyszín: Szeged
Beiratkozás: 2019. október 14.
Jelentkezz a +36 70 943 08 77-es telefonszámon, vagy érdeklődj további információkért.
Elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz akár 6 hét alatt! Megtanulod a különböző kávéfajtákat, a pörkölési módokat, a kávégépek és őrlők használatát és a tökéletes krémes tejhab elkészítését is!
ALAPFOKÚ BARISTA TANFOLYAM:
A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista tanúsítványt állítunk ki. Magyar-német nyelvű bizonyítvány is igényelhető. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.
A barista képzés tematikája:
1.óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:
- kávéfajták eredete és kialakulása
- kávétörténelem
- feldolgozási formák
- pörkölési formák
- ízjellemzők
- kávézók, trendek
- tévhitek és titkok a kávé világából
- espresso gépek fejlődése és kialakulása
2.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- zárási folyamatok
3.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- zárási folyamatok
4.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- csokoládé topping, díszítés
- zárási folyamatok
5.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
- zárási folyamatok
6.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
- zárási folyamatok
7.óra:
- vizsga
- elmélet (teszteld tudásod)
- gyakorlat (őrlő állítás, tökéle
- gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)
A tanfolyam részvételi díja: 65 000 Ft
A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.
Alap mixertanfolyamot indítunk Szegeden, október 1-jén!
Helyszín: Szeged
Beiratkozás: 2019. október 01.
Jelentkezz a +36 70 943 08 77-es telefonszámon, vagy érdeklődj további információkért.
Érdekel a bárok világa és a mixer szakma? Elméleti tudás mellett a gyakorlatban is Te szeretnél lenni a legjobb? Akkor jelentkezz alapfokú mixer képzésünkre!
A bármixer tanfolyam tematikája:
Hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával, bárok fajtáival, berendezésükkel, és a bárban használatos eszközökkel.
Italismeret és italtörténelem. A bárban használt italok hol, hogyan, miből készülnek, kategóriáik, típusaik, minőségi besorolásaik. (rum, vodka, tequila, whisky, gin, pezsgõ, borok, cognac, pálinka, likõr, vermouth, cachaca, ánizs alapú italok, koktél szirupok, pre-mixek, gyümölcs pürék).
Reális bárhasználat, a báreszközök használatának és a koktélkészítési technikáknak a szakszerű elsajátítása
Gyakorlati óráinkon a standard és a modern bartending elemeit ötvözve, a világ legnépszerűbb koktéljainak elkészítése
Különböző munkafolyamatok összehangolása a vendég érkezésétől a távozásáig
Szervírozási módok, díszítések
Working flair ismeretek
Free pouring töltés (mérce nélkül pontosan)
Barista alapismeretek
Vaktesztek, italfelismerés illat alapján
Gyakorlati óráinkon, az italkeverés mellet megtanulhatod a bár összes italának szakszerű szervírozását, díszítését.
Ismétlés, gyakorlás, felkészülés a vizsgára
A tanfolyam részvételi díja: 85 000 Ft
A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.
Jelentkezés és információ:
+ 36 70 943 08 77
ludanyi.mojito@gmail.com