Szentesen Barista tanfolyam indul!

Helyszín: Szentes
Beiratkozás: 2019. október 18.

Jelentkezz a +36 70 943 08 77-es telefonszámon, vagy érdeklődj további információkért.

Elsajátíthatod a tökéletes kávékészítés fortélyait, megismerkedhetsz a kávék történetével, a pörkölési módokkal. Betekintést nyújtunk a kávék feldolgozási formáiról, felfedjük a titkokat a kávé világából, átvesszük, hogy jutottunk el a mai fejlett espresso gépekig és különböző illatteszteket is végzünk majd.

ALAPFOKÚ BARISTA TANFOLYAM:

A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista tanúsítványt állítunk ki. Magyar-német nyelvű bizonyítvány is igényelhető. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.

A barista képzés tematikája:

1.óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:

  • kávéfajták eredete és kialakulása
  • kávétörténelem
  • feldolgozási formák
  • pörkölési formák
  • ízjellemzők
  • kávézók, trendek
  • tévhitek és titkok a kávé világából
  • espresso gépek fejlődése és kialakulása

2.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • zárási folyamatok

3.óra:

Barista latte art Barista Akadémia

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • zárási folyamatok

4.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • csokoládé topping, díszítés
  • zárási folyamatok

5.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
  • zárási folyamatok

6.óra:

Barista tanfolyam Szentesen október 18-án!

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
  • zárási folyamatok

7.óra:

  • vizsga
  • elmélet (teszteld tudásod)
  • gyakorlat (őrlő állítás, tökéle
  • gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)

 

A tanfolyam részvételi díja: 65 000 Ft

A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.

 

Alap mixertanfolyam Szentesen,
beiratkozás szeptember 30-án! 

Helyszín: Szentes
Beiratkozás: 2019. szeptember 30.

Jelentkezz a +36 70 943 08 77-es telefonszámon, vagy érdeklődj további információkért.

Alapfokú mixertanfolyam:

Tanulj az italismeretről és italtörténelemről, a bárban használt italokról, hogyan és miből készülnek az alapszeszek, a minőségi és prémium alkoholok. Ismerkedj meg a bárban használatos eszközökkel, sajátítsd el a szakszerű technikákat. Akár 12 hét alatt mixer válhat belőled!

A bármixer tanfolyam tematikája:

Mixertanfolyam indul Szentesen

Hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával, bárok fajtáival, berendezésükkel, és a bárban használatos eszközökkel.

Italismeret és italtörténelem. A bárban használt italok hol, hogyan, miből készülnek, kategóriáik, típusaik, minőségi besorolásaik. (rum, vodka, tequila, whisky, gin, pezsgõ, borok, cognac, pálinka, likõr, vermouth, cachaca, ánizs alapú italok, koktél szirupok, pre-mixek, gyümölcs pürék).

Reális bárhasználat, a báreszközök használatának és a koktélkészítési technikáknak a szakszerű elsajátítása

Gyakorlati óráinkon a standard és a modern bartending elemeit ötvözve, a világ legnépszerűbb koktéljainak elkészítése

Különböző munkafolyamatok összehangolása a vendég érkezésétől a távozásáig

Szervírozási módok, díszítések

Working flair ismeretek

Free pouring töltés (mérce nélkül pontosan)

Barista alapismeretek

Vaktesztek, italfelismerés illat alapján

Gyakorlati óráinkon, az italkeverés mellet megtanulhatod a bár összes italának szakszerű szervírozását, díszítését.

Ismétlés, gyakorlás, felkészülés a vizsgára

A tanfolyam részvételi díja: 85 000 Ft

A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.

 

Jelentkezés és információ:
+ 36 70 943 08 77
ludanyi.mojito@gmail.com