A tervek szerint nyáron jön, a Bialetti legújabb terméke, mely szintén az otthoni kávéfogyasztókat célozza meg.

Rengeteg ember számára nyújt biztonságot, ezekben az embert próbáló időkben a bialetti által feltalált, ma Magyarországon csak kotyogósként ismert kávé készítő berendezés.

bialetti filter karaff

Bialetti filter karaff

A cég egy teljesen új termékkel rukkol elő, ami egyébként már sok változatban létezik, viszont eddig a Bialetti portfóliójában még nem szerepelt. Mivel a világ kávéfogyasztásának körülbelül 70%-a filter technikával készül, érthető hogy ebbe az irányba is érdemes nyitnia a gyártóknak.

Magát az eszközt 6 személyes, filterkávé készítő eszközként pozícionálták, az alsó rész pedig rögtön egy kiöntő kancsó szereppel is bír. Stílusos és egyedi megjelenés Bialetti módon, a szokásos nyolcszögletű téridom forma pedig ennél az eszköznél is megjelenik. Hogy a 2020-as trendeknek is megfeleljen a cég, kék színben kerül majd forgalomba.

Az alapvetően kerámiából készülő csepegtető kialakítása lehetővé teszi, hogy hasonló módon működő, kúpus v60 illetve Chemex papírokat is tudjunk használni a szűréshez.

Bár a Mokka Express (kotyogós) a Bialetti zászlóshajója, és a világ minden táján találunk belőle, 1933 óta töretlen a sikere, mégsem állt itt meg a gyártók és számos „kávéfőzőt” piacra dobott a brend égisze alatt. Gyakorlatilag majdnem az összes átfolyós és áztatós lehetőséget megjelenítette termékei között. Még hideg csepegtetőt is készítettek a nyári időszakra tekintettel. Ebben az esetben azonban, bialetti filter karaffnem csak egy új variációt kapunk, szeretnének hatni az érzékeinkre is és egy megszokott formavilággal, a kotyogós „dizájnnal” szeretnék elvarázsolni a fogyasztókat.

„A fogyasztókat olyan új termékek vonzzák, amelyek hasonlítanak a ikonikus 8 oldalú eredeti Moka Express-hez” – mondta Harrington (a Bialetti Amerikai forgalmazójának igazgatója). „A múltban a Bialetti színes kávékészítő eszközöket adott a világnak, melyek jelentősen meghatározták a „konyha képét”, hatva ezáltal a többi berendezési tárgy stílusára és formavilágára. Az új Bialetti Pourover

Bialetti cold brew

Bialetti cold brew

Carafe az idei év trendi színvilágát hordozza, a klasszikus kéket. Amikor egy színes darabot adunk a gyűjteményhez, rögtön a konyha vagy a dohányzóasztal díszévé válhat, miközben továbbra is a Bialetti örökségét képviselik az innováció és a stílus szempontjából. ” Az a lyuk, amelyen keresztül a kész kávé kifolyik a kancsóból az öntőcsonkhoz, szintén légáram-csatornaként szolgál főzés közben. Az új kerámia, 6 csésze Pour Over Coffee Carafe árát úgy alakítják ki, hogy ezen a nyáron elérhetővé váljon, javasolt 24,99 USD kiskereskedelmi áron.

Magyarországon is egyre többen ismerkednek meg a filter technikákkal, bár hazánk tipikusan espresso fogyasztó nemzet, ezt a fajta kávét nehéz elkészíteni szakszerűen otthoni körülmények között. Ezért is szoktuk javasolni hallgatóinknak, illetve azoknak akik szeretnének nagyobb rutinra szert tenni a kávé kóstolás területén, hogy készítsenek filter eszközzel kávét, kevesebb energia és idő ráfordítással tapasztalhatják meg a speciality kávék felejthetetlen ízvilágát. Minden tanfolyami óránkat egy különleges kávé kóstolásával szoktuk kezdeni, így a Barista Akadémia tanulóinak lehetőség nyílik arra, hogy ne csak az átlag kávé ízzel találkozzanak, hanem betekintést nyerhetnek a profik világába is. De legyen szó bármilyen kávéfajtáról, az első és leglényegesebb hogy, hogy tudjuk hogyan kell elkészíteni az adott kávét. Ehhez nyújt segítséget barista képzésünk.

HA TETSZETT AMIT MA TANULTÁL A kávékról, AKKOR VÁRUNK SOK SZERETETTEL Barista Tanfolyamainkon BUDAPESTEN 2020.xx.xx.-ÁN! 16:00 BEIRATKOZÁS, 17:00-KOR MÁR KEZDŐDIK AZ ELSŐ ELMÉLETI ÓRA! A Barista Akadémia ÉS A Mojito Mixeriskola A KÖVETKEZŐ TANFOLYAM TÍPUSOKAT INDÍTJA EL, EZEN AZ IDŐPONTON: ALAP Barista, HALADÓ barista tanfolyam, ALAP mixertanfolyam, HALADÓ mixertanfolyam, 2 IN 1 MIXER ÉS BARISTA TANFOLYAM.

LEGYEN A SZAKMÁD A SZENVEDÉLYED, IRATKOZZ BE MÉG MA!
KÉRDÉSED VAN? +36 20 35 84 00
ÍRJ NEKÜNK! INFO@MOJITO.HU
CÍMÜNK: 1071 BUDAPEST, LÖVÖLDE TÉR 2.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 12:00-18:00