A bécsi kávéval és a kávéházi élményekkel a bécsiek igazi kávé kultúrát teremtettek. Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Vienna Coffee Festival, aminek Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a több napos eseménynek. Januárban minden a kávé körül forog Bécsben, így ebben a hónapban rendezik meg a 61. Kávémérők Bálját is. 

2018. január 12-14. között megrendezésre kerülő eseményen a látogatók kávéból készült különlegességeket kóstolhatnak és a kávészemek nemesítésének folyamatával is megismerkedhetnek. A témák között szerepel majd a minőségi kávékülönlegességek fenntarthatósága, illetve ezek felhasználási módjai és a szakma továbbfejlesztésére irányuló lehetőségek is előkerülnek.

barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam

A Vienna Coffee Festival program sorozatban számos kávépörkölő is bemutatkozik, valamint a fesztivál ad otthont a barista bajnokságnak, ahol profi baristák csillogtatják meg kivételes tehetségüket akár filteres kávékészítés, Cold Brew vagy akár Latte Art versenyszámban egyaránt.

A részletes program a Vienna Coffee Festival honlapján tekinthető meg.

barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam

2018-ban a bécsi kávékultúra a 335. évfordulóját ünnepli, ezen alkalomból 2018. január 18-án kerül megrendezésre a 61.Kávémérők Bálja. A helyszínt, mint minden évben a Hofburg biztosítja, ez évi mottó “Café modern- tegnap, ma, holnap“. A mottó a kávéházi kultúrára, mint az irodalmi és a művészeti élet központjára és annak múlhatatlanságára hívja fel a figyelmet. Az esemény során komolyzenei előadások, nyitótánc és előadóművészek színjátéka várja a vendégeket. A hölgyek elegáns, báli kiegészítőként egy-egy Julius Meinl legyezőt is viselhetnek.

barista_kepzes_tanfolyam

Még több kávéval kapcsolatos témával ismerkedhetsz meg a Barista Akadémia alapfokú, gyorsított, latte art és egyéni barista tanfolyamain, amelyre január 17-én személyesen tudsz jelentkezni.

A barista képzésen minden alkalommal illat felismeréssel és különleges „specialty” kávék kóstolásával tréningezzük a hallgatók illatfelismerő készségeit. Dűlő szelektált, számos ország termőterületeiről érkező kávékat és a legjobb külföldi és hazai pörkölőket mutatjuk be. A kóstoláson filter technológiát is alkalmazunk, hogy a fajtára jellegzetes illat és íz még intenzívebben domináljon az italban. Ráadásként ajándékba adunk különböző továbbképzési tréningeket is: pincér, standolás, rendezvényszervezés, kommunikációs, free pouring és angol bárszaknyelv tréningeket.

Társiskolánkkal, a Mojito Mixeriskolával indított Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam olyan alternatívát ad, amellyel kedvezményes áron részt vehetünk a barista és a mixertanfolyamon is. A barista és mixer tudással együttesen komoly előnyre tehetünk szert a vendéglátó iparban.

 barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam

Tervezz előre és ne maradj le a barista és mixer tanfolyamokról,
iratkozz be 2018. január 17-én, 17 órakor!

További részletekért böngéssz a Tanfolyamok menüpont alatt, vagy keress minket facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu