Ha valakit érdekel a pörkölés és behatóbban szeretné tanulmányozni, akkor szerintem az egyik legjobb választás a témában. Scott Rao már több témában írt remek könyveket, most sincs másképp.

Egy rövid bevezetés után, megtudhatjuk milyen molekula szerkezete van a kávénak, milyen anyagokat találunk egy kávé belsejében és ezeknek milyen a  pörkölésre gyakorolt hatása. Ha ezekkel nincs tisztában egy pörkölő, nem fogja tudni meghatározni a pörkölés irányát.

A következő rész a kávé feldolgozását tárgyalja, ezt követően pedig a kávé fizikai változásaival ismerkedhetünk meg.

A pörkölés különböző fázisait, hogy hogyan tervezzük meg a pörkölést, milyen profilt kövessünk, milyen technikákkal szabályozhatjuk a folyamatot vagy milyen pörkölő gépek léteznek, mind-mind részletesen ismerteti a könyv.

A pörkölés éveken át tartó gyakorlással sajátítható el és ehhez egy remek kiinduló pontot kapunk a könyvtől.

Aki nem ijed meg az angol szövegtől és már rendelkezik kávés ismeretekkel, rengeteg összefüggésre fog találni, ami  által még közelebb kerül a kávé megismeréséhez.

Scott Rao

The coffee roaster’s companion

www.baristaakademia.hu