Barista tanfolyam Kecskeméten!

Helyszín: Kecskemét

Beiratkozás: 2019. október 17.

Jelentkezni a +36 70 943 08 77-es telefonon lehet, ha szeretnél részt venni a képzésen, kérünk, mindenképp telefonálj!

Legyél Te is Barista! Elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz akár 6 hét alatt! Megtanulod a különböző kávéfajtákat, a pörkölési módokat, a kávégépek és őrlők használatát és a tökéletes krémes tejhab elkészítését is!

Látogass el hozzánk október 17-én ahol beiratkozhatsz alapfokú tanfolyamunkra. Ha addig is kérdésed merülne fel, írj e-mailt, vagy hívj minket, mindenre szívesen válaszolunk!

ALAPFOKÚ BARISTA TANFOLYAM

A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista tanúsítványt állítunk ki. Magyar-német nyelvű bizonyítvány is igényelhető. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.

A barista képzés tematikája:

  1. óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:
  • kávéfajták eredete és kialakulása
  • kávétörténelem
  • feldolgozási formák
  • pörkölési formák
  • ízjellemzők
  • kávézók, trendek
  • tévhitek és titkok a kávé világából
  • espresso gépek fejlődése és kialakulása

2.óra

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • zárási folyamatok

3.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • zárási folyamatok

4.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • csokoládé topping, díszítés
  • zárási folyamatok

5.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
  • zárási folyamatok

6.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
  • zárási folyamatok

7.óra:

  • elmélet (teszteld tudásod)
  • gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)

A tanfolyam részvételi díja: 65 000 Ft

infók: ludanyi.mojito@gmail.com
+36 70 943 08 77

Akadémiánkon elsajátíthatod a tökéletes kávékészítés fortélyait, megismerkedhetsz a kávék történetével, a pörkölési módokkal. Betekintést nyújtunk a kávék feldolgozási formáiról, felfedjük a titkokat a kávé világából, átvesszük, hogy jutottunk el a mai fejlett espresso gépekig és különböző illatteszteket is végzünk majd. A Barista akadémián kitanulhatod a klasszikus cappuccino öntést és azt is, hogyan díszíts csokoládé toppinggal. Megtanítjuk Neked elkészíteni a standard kávéitalokat, mint például: espresso, lungo, cappuccino, american, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado és a flat white , de nem maradhat ki a speciality kávé kóstolása sem, amit minden alkalommal megteszünk.