Melyek a legdrágább kávék a világon 2018-ban? A lista első helyezettjét szó szerint az elefántok közreműködésével készítik. A thaiföldi Black Ivory Coffee Company, Arabica kávébabbal eteti az elefántokat. Az „ürülékbabokat” tisztítják, majd pörkölik és már készülhet is a reggeli kávé. Ha ezzel a módszerrel készült kávé nem a Te ízlésvilágod, akkor mutatunk még néhány drága kávé márkát vagy ha különböző termőterületek, kiváló minőségű kávéit szeretnéd megkóstolni, akkor ajánljuk figyelmedbe a Barista Akadémia barista tanfolyamait, ahol különleges dűlő, szelektált kávékat kóstolhatsz.

  1. Black Ivory Coffee – több mint 170.000 forint/kilogramm
  2. Finca El Injerto Coffee – 170.000,- forint/kilogramm
  3. Hacienda La Esmeralda – több, mint 170.000,- forint/kilogramm
  4. Kopi Luwak – 55.000,- forint/kilogramm
  5. Saint Helena Coffee – 27.000,- forint/kilogramm
  6. Jamaican Blue Mountain Coffee – kicsivel több, mint 17.000,- forint/kilogramm
  7. Fazenda Santa Ines – 17.000,- forint/kilogramm
  8. Starbucks Quadriginoctuple Frappé – nagyjából 16.000,- forint/csésze
  9. Los Planes Coffee – 13.000,- forint/kilogramm
  10. Hawaiian Kona Coffee – 12.000,- forint/kilogramm

Számos oka van, hogy a kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon, nem utolsósorban a kávéról elterjedt mítoszok és legendák is elősegítették hírnevét. Kezdésként sokat lendített a népszerűségén, hogy a világ vallásai elfogadták a kávét. A kávé koffeint tartalmaz, ami stimulálja az elmét és az érzékeket. Ez egy csodálatos ital, ami energiával tölti fel és felpörgeti az agyat. A kávéházak központi szerepet töltöttek be a találkozókban, a társasági életben, valamint más társadalmi és üzleti megbeszélések helyszínéül is szolgált.

10. Hawaiian Kona Coffee

Ez a kávé fantasztikus és egyedi ízű. Megállja a helyét a világ legdrágább kávéi között, mert ritka kávébabokból állítják össze. Alaposan meg kell nézni az összetételt, mert a legtöbb forgalmazó a blendbe 10% Kona kávét és 90% olcsóbb variációkat használ. Ahhoz, hogy teljes mértékben élvezni tudjuk a különleges hawaii kávé-élményt válasszunk 100% Kona kávét.

9. Los Planes Coffee

A Finca Los Planes kávét egy El salvador-i gazdaságban termesztik Sergio Ticas Yeyes és családja. 2006 Cup of Excellence verseny 2. helyezettje, valamint 2011-ben a 6. helyezést érte el. Közkedvelt ízjegyeiről könnyen felismerhető, barna cukor és karamell. Bár az ára kissé borsos, mégis sokan vannak, akik befektetnek egy-egy ilyen kiváló minőségű kávéba.

8. Starbucks Quadriginoctuple Frappé

Ez a Starbucks legdrágább kávéitala. A magas ár annak is köszönhető, hogy korlátozott  mennyiségben állítják elő és számos összetevőt tartalmaz, mint például 48 mokka frappucinot vaníliás pelyhekkel, karamell jégkrémmel, két banánnal, eperrel, karamell sziruppal, fehérjeporral, szójatejes mokkával.

7. Fazenda Santa Ines 

A kávék csúcspontja, gyümölcsös és édes íz jellemzi. Brazíliában a Mantiquera-hegyek közelében termesztik és termesztése több, mint 100 évre nyúlik vissza. Ennek az értékes kávénak rengeteg pártfogoltja van szerte a világon. Az elkészített ital igen ízletes, köszönhetően a különböző gyümölcsös íz-összetevőknek.

6. Jamaican Blue Mountain Coffee

Ezt a kávét Jamaicán a Blue Mountain (Kék hegyek) területén több, mint 1500 méter magasan termesztik. Ez a terület jelentősen csapadékos, így a vízellátása bőséges. A kávébabokat helyben dolgozzák fel. Ez a kávéfajta karakteres, enyhén ízletes, de hiányzik belőle a jól megszokott keserűség. Japánban nagy népszerűségnek örvend, így ennek a fajtának az egyik legnagyobb importőre is.

5. Saint Helena Coffee

A nagy Napóleon Bonaparte lelkes rajongója volt ennek a kávénak, és a Szent Helén szigeten termesztette, ami a kávé nevét is adta. A kávéra azóta folyamatosan van kereslet. A sziget az Atlanti-óceán közepén található, körülbelül 1200 mérföldre Afrikától nyugatra. Emiatt a szállítási költségek magasak, ez okozza a kávé magas beszerzési árát. Ugyanakkor a márka szerelmesei hajlandóak ennyit áldozni kedvenc kávéitalukért, mindemellett a kávé magas minőségű, illatos karamell és citrusos aromával.

4. Kopi Luwak 

A Kopi Luwak, másnéven civet coffee a világ egyik legdrágább és legritkább kávéja. A kávé borsos árát egyedülálló előállítása viszi a csillagos égbe. A fákon élő, indonéziai cibetmacskaféle, a közönséges pálmasodró megeszi a kávébabokat, azokat fermentálja az emésztés során, ami aztán ürülékként távozik. A vállalkozókedvűek ezeket összegyűjtik… Az elmondások alapján és John Martinez kávéguru szerint a különleges ízt az emésztés során az enzimek váltják ki.

3. Hacienda La Esmeralda

Ez a kávé több világszínvonalú kávéversenyen számos első helyezést nyert az elmúlt években. Panamában, a Mount Baru hegyoldalban, a guava fák árnyékában termesztik. Ez a ritka kávécsemege igazi élményt biztosít, fantasztikus és gazdag ízekben lehet részünk. A legutóbbi nagyobb aukción 350.25 dollárért kelt el kilogrammja.

2. Finca El Injerto

A Finca El Injerto kávé drága, mert ritka, gazdag, kis méretű kávébabok alkotják. A világon a legtöbb díjat nyert kávé farm termeli és dolgozza fel a kávé szemeket. Kiváló specialty arabica kávé, közepesen savas, csokoládés és gyümölcsös ízjegyeket mutat. Sokan keresik a borsos ára ellenére is.

1.Black Ivory Coffee

A Black Ivory kávét arabica fajtából állítják össze Thaiföldön. Hasonló módon a civet coffee-hoz, ezt elefántokkal etetik meg, majd emésztés követően távozik az állatokból. Ezt a végterméket használják fel, majd az összegyűjtött kávébabokat pörkölik, ebből elkészített kávéitalnak karakteres, robusztus ízjegyei vannak. Ez a kávé ritka és költséges, mert csak kis mennyiségben elérhető. Nagyjából 50 dollár egy csészényi Black Ivory kávé, így jelenleg ez a legdrágább kávé a világon.

A Barista Akadémia barista képzésein személyesen is megismerheted a kávé világát, az espresso kávé készítési technika mellett, alternatív módszereket is megtanulhatsz, ahol különleges specialty kávékat kóstolhatsz.
A Barista MasterClass tanfolyamunk kifejezetten az alternatív technológiát mutatja be, cold brew, hario v60, aeropress és még sok mást is.
De számos további  képzéseink közül is választhatsz, alapfokú, gyorsított, haladó, egyéni, American Bartending, Barista MasterClass, Kettő az egyben: barista és mixer tanfolyam, Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag. Kedvezményeket, ajándék tanfolyamokat, ajándék tréningeket és munkaajánlatot is kaphatsz, ha a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában tanulsz. 

Barista és mixer tanfolyam beiratkozás 2018. április 10., kedd 17 óra!

Kövess minket  facebookon és instagramon!

Információ
+3620 355 8400
info@mojito.hu

Leave a Reply