Scott Rao neve minden profi barista számára etalon. Ha szeretnéd megismerni mélyebben az espresso készítés alapelveit és megérteni milyen apró dolgok befolyásolják az előállított kávé ízét és hogy, milyen munkafolyamatokkal tudsz ezeken változtatni, akkor számodra érdekes lehet ez a könyv.

Azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek kávés ismeretekkel ez szerintünk elengedhetetlen az értelmezéshez. Az író hozzáállása szerintünk alapvető keretet ad egy barista munkájához és ezért mint „alap művet” ajánljuk.

Scott Rao: Barista, kávépörkölő, szaktanácsadó, három kiváló kávés szakkönyv szerzője (The Professional Barista’s Handbook, Everything But Espresso, Espresso Extraction eBook, The Coffee Roaster’s Companion)

A szerző: Amikor elkezdtem a kávés üzletet tizennégy évvel ezelőtt, elolvastam minden könyvet, amit találtam a témával kapcsolatosan.

Miután elolvastam az összes könyvet, úgy éreztem mintha nagyon keveset tanultam volna a kávéról. A “kávés” könyvtáram csordultig tele van színesebbnél színesebb leírásokkal, receptekkel, továbbá szinte olvashatatlanul tudományos könyvvel. Tizennégy évvel később, még mindig nem találtam meg azt a könyvet, amire támaszkodni lehetne szakmailag, technológiailag.