Sokan kérdezitek, otthonra milyen őrlőt ajánlunk, vagy egyáltalán milyen technikával érdemes kávét készíteni és hogy milyen kávét javaslunk. Erre nagyon nehéz általános választ adni, mindig személyre szabottan szoktunk segíteni. A következőkben olyan eszközöket fogunk bemutatni, amik nem terhelik meg a pénztárcát és lehetőséget nyújtanak az egyszerű, de változatos kávé készítésre. Az egyszerű szót azért kicsit idézőjelben értjük, mert mint tudjátok a kávé készítéshez szükségeltetik egy alap tudás, amivel megérthetjük, hogy hogyan működik a beltartalmak kioldása.

Először is szükségünk van egy őrlőre, amivel többféle szemcsenagyságra darálhatjuk a kávét. Különböző eszközök, különböző őrlemény típusokat kívánnak. Illetve még függhet a kávétól is, hogy milyen nagyságot válasszunk.

Ár érték arányban egy ideális választás lehet egy hario mini mill.

Hario Mini Mill Kompakt Kézi Őrlő (MSS-1B) kerámia késekkel

Ha egy kompakt, könnyű darálót keresel, akkor a Hario Mini Mill kézi kávé őrlő a tökéletes választás számodra. A alsó rekeszben közel 24 gramm őrölt kávé tárolható, illetve a könnyű használat, lehetővé teszi, hogy 1-2 főre mindig friss kávét készíthess.  A Hario Mini Mill kézi darálógép rendkívül könnyen tárolható, valamint a nagy fogantyúval a kávészemeket gyorsabban és egyenletesebben lehet megőrölni, mint más manuális darálóval. Hasonlóan a nagyobb testvéréhez, a Hario Skerton Kézi Kávé Őrlőhöz, a Mini Mill kerámia kései biztosítják a tartós és kiváló őrleményt.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a frissen őrölt kávé fontos szerepét, legyen szó bármely eszközről – V60, Syphon, French Press, vagy bármely másról. Hario Mini Mill lehetővé teszi a következetes őrlést minden alkalommal.

Hario Mini Mill Kézi Őrlő MSS-1B dizájn

A Hario Mini Mill Slim kávédarálót a könnyű összeszerelhetőség jellemzi. A géptest műanyagból készült, és a kompakt kialakításnak köszönhetően a daráló tökéletes utazók vagy hegymászók számára is, mivel jól beilleszthető a hátizsákhoz. Állítható, gyors és következetes, a mini mill lényeges része a V60 rutinnak.

Az alábbi linken akár meg is tudjátok rendelni:

https://www.mindenamibar.com/hario_mini_mill_slim_kezi_kaveorlo?keyword=hario

Ha esetleg espresso technikával szeretnétek dolgozni, akkor már egy komolyabb beruházásra lesz szükség. Itt talán az egyik legfontosabb kritérium a fokozat mentes állítási lehetősége, hogy kedvünkre tudjuk finomítani az őrleményt. Csak a képzeletünk szabhat határt ezen a téren, körülbelül annyi választási lehetőségünk van. Mégis amikor valaki arra vállalkozik, hogy otthon készítsen espressokat, akkor mindenképpen óvatosságra intenénk, abból a szempontból, hogy ez már egy kicsit nagyobb ráfordított energiát igénylő tevékenység.

Talán mondható belépő kategóriának az Iberital, challenge típusú kávédarálója. Otthoni használatra kiváló, vendéglátásban is megállja a helyét, a kisebb volumenű munkáknál. Az ár viszonylag alacsony, ezért viszont ne is várjuk teljesen feszes működést, de ettől függetlenül megbízhatóan teszi a dolgát.

Az alábbi linken találjátok a specifikációkat és ha szeretnétek akár meg is tudjátok vásárolni:

http://expolygon.hu/webshop/termek/19340-iberital-challenge-adagolos

Ha többet szeretnél megtudni az őrlésről, és arról, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, egy jó kávé italhoz, akkor várunk sok szeretettel alap barista tanfolyamunkon. A képzésen, többféle technikát mutatunk be, hogy otthon már gyerekjáték legyen a kávékészítés.

Figyeld a blogunkat, a következő cikkben, folytatjuk a témát, a kávé választásban fogunk segíteni.

www.baristaakademia.hu