2017. május 27-én, a Hotel Benczúrban került megrendezésre az idei Magyar Amatőr Barista Bajnokság, ahol a szakmai zsűri tagjaként vett részt a Barista Akadémia is. A versenyt Tóth Márk nyerte, de dobogóra léphetett a második helyen Szőke Márk, a harmadik helyen pedig Nagy Judit végzett.

Az évente megrendezésre kerülő Magyar Amatőr Barista Bajnokságon nemcsak a versenyzőket, de az oda ellátogatókat is szívesen fogadták. Az érdeklődőknek a verseny nyomon követése mellett több helyszínen is lehetősége nyílt a kávé kóstolásra, a teljesség igénye nélkül megkóstolhatták a Lucky Cup, a Beyond Within, a Casino Mocca, a 42 Coffee és a Caffé Vergnano Crystal 1882 Original blendet is, amely olyan 7 féle single origin kávé nagyszerű keveréke, mint például a Jamaica Blue Mountain Arabica. A tea szerelmeseinek is kedveskedtek, megkóstolhatták a Dilmah egy exkluzív piramis filterbe csomagolt szálas tea válogatását is, amelyhez gyönyörű szamovárból biztosították a forró vizet.

                  barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam  barista_kepzes_tanfolyam

Számos cég felajánlásának köszönhetően a versenyzők nem távoztak üres kézzel, rengeteg kávés összeállítással és ajándékcsomaggal készültek a szervezők, a dobogós helyezéseket pedig serleggel is jutalmazták.

A nyertesek:
I. hely: Tóth Márk (A Kávé Háza)
II.hely: Szőke Márk (Danubius Hotels Group)
III.hely: Nagy Judit (Kávéház a a három bölcs útkaparóhoz és a Fröccs)

.        barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam

A Barista verseny mellett megrendezésre került a házi latte art verseny is. Szebbnél szebb öntési mintákat mutattak be a zsűrinek. Agyakran használt minták, mint például a rosetta mellett a hattyúval is kísérleteztek a versenyzők. A zsűri elé egyszerre két elkészített mintát De aki valami új, és kihívásokkal teli körülmények között akarta bizonyítani tudását, az a Gerilla Brew versenyszámra is nevezhetett. A Gerilla Brew hazánkban először került megrendezésre, a nem mindennapi filterkészítők házi bajnoksága.

     .   barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam

Gerilla Brew szabályok és pontozási elvek:

  • A verseny alatt célszerű minél extrémebb eszköz párosítást használni. Néhány ötlet például Aeropress nejlonzoknival, tejeskübli textilpelenkával és tölcsérrel, kondér szalmakalappal és orvosi gézzel. Minél extrémebb és kreatívabb annál magasabb pontszám szerezhető az italra.
  • Az így elkészített kávénak természetesen finomnak is kell lennie.
  • Őrlő helyett javasolt az alábbi eszközök használata, a magasabb pontszám érdekében: mozsár, zokni, kalapáccsal, sodrófa és a többi.
  • Egyszerre három versenyző lép a zsűri elé. Minden körből a legfinomabb kávé és a legőrültebb eszköz készítője jut tovább a döntőbe.
  • Minden versenyzőnek 8 perc áll a rendelkezésre az előkészületekhez, amit az 5 perces versenyszám követ.
  • A döntőbe jutott 3 fő közül kerül ki a legnagyobb Brew Hero

         .          barista_kepzes_tanfolyam   barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam

Ha szívesen vennél részt barista versenyeken, de nem tudod hogyan is kezd el, vagy csak érdekel a kávé világa, akkor gyere a Barista Akadémiára. Ne maradj le a júniusi barista tanfolyamról!
Információ:
info@mojito.hu
+3620 355 8400

www.baristaakademia.hu