Barista bajnokságok, Koktél és Flair bajnokságok, Sommelier bajnokságok, programok, kiállítások! Ez az immáron híres és közkedvelt KávéBár Bazár, ami ebben az évben is megrendezésre kerül, méghozzá most a hétvégén, február 18-19-én!

A hazai kávé és bárvilág meghatározó eseménye immáron 8.alkalommal zajlik le, sok-sok újdonságot, ínyencséget és látványban gazdag programokat tartogat az érdeklődőknek, valamint új helyszínnel mutatkozik, a belvárosi Tesla Budapestben!

Számos verseny, bajnokság zajlik majd a két nap alatt, mint például a Cafee in good Spirit is! A versenyen ezúttal 1 főbíró, 2 érzékszervi, és 1 technikai bíró vizsgálja majd a versenyzők teljesítményét. Az érdekesség idén, hogy Michalis Dimitrakopoulo, a 2016-os világbajnok ül majd az egyik érzékszervi bíró helyén!!! Az alábbi videóban megtekinthetitek Michalis nyertes műsorát.

A versenyzőknek 2 db ír kávét és 2 db szabadon választott alkoholos kávéitalt kell elkészítenie és felszolgálnia a zsűriknek. Az ír kávé receptúrája nincs megszabva, a versenyzők kreativitására bízzák, viszont ami kötött az elkészítésnél, az a kinézet! A technikai kritériumoknál figyelni kell arra, hogy az ital 240ml-es legyen, és a tejszín réteg élesen elváljon a kávétól, a tejszín felületének simának és fényesnek kell lennie. Azonban, ha a két réteg összefolyik, akkor az jelentős pontveszteséggel jár.  Az ír kávé ízét tekintve fontos, hogy a kávé jellege jól megkülönböztető legyen és így alkosson harmóniát a többi összetevővel, emellett a megfelelő fogyasztási hőmérséklet sem hanyagolható el.

A szabadon választott italnál csupán 1 megkötés van, mégpedig az, hogy a versenyzőknek, szponzorcég által biztosított rumot kell használniuk, ami legalább 1 cl. Fontos szempont az összetevők harmóniája mellett, hogy a kávé íze jól azonosítható legyen, és az összetevők szinergiába legyenek, vagyis az összetevők kiválasztásában az is fontos szempont, hogy miért és hogyan kapcsolódnak egymáshoz!

A versenyzőknek 10 perc áll rendelkezésükre, a 4 ital elkészítésére, valamint arra, hogy prezentálják elképzeléseiket a zsűrik számára.

Az elbíráláson fontos szerepet játszik, hogy a versenyző milyen vendéglátós képességeket mutat, mind a kiszolgálás minőségében, mind a zsűri felé történő kommunikációban.

A Magyar Bajnokság másik versenyszáma, a Latte Art is a rendezvény keretein belül zajlik. A vasárnapi nap pedig, a Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, valamint a Magyar Sommelier Bajnokságé!

A látogatók bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba, előadásokon és bemutatókon vehetnek részt, korlátlan mennyiségben kóstolhatnak kávét, párlatokat, koktélékat és borokat, a belépőjegy megvásárlásával.

Ha te is kávékedvelő vagy és érdekel a kávévilág, gyere hozzánk barista tanfolyamra! Nálunk megtanulhatod hogyan készíts el tökéletes és ínycsiklandó kávét, és az ír kávé mellett még számos alkoholos kávés koktél receptúráját ismerheted meg.

Ha élményekben és kávéillatban gazdag pillanatokra vágysz, látogass el a hétvégén a Teslaba!!! 🙂 Mi is ott leszünk!