Mintha csak egy csettintésre is, de lassan véget ér a 2016-os év. Az ünnepi készülődésben ne feledkezzünk meg magunkról sem. Ez az időszak a megnyugvásról, a békéről és a belső harmóniáról szól. Használjuk ki az alkalmat, lépjünk ki a rohanó világból, tegyük félre a hétköznapi gondjainkat és összpontosítsunk magunkra és a szeretteinkre.

Engedjük ki a gőzt szilveszter este és köszöntsük az Újévet frissen és kipihenten. Mutatunk 3 szuper kávés koktélt, aminek elkészítése rémkönnyű és remek vendégváró ital.

Ír kávé
Hozzávalók:barista tanfolyam_irish coffee

  • 2,5cl ír whisky
  • 2,5cl cukorszirup
  • 1 frissen főzött espresso
  • 1dl forró víz
  • tejszín

A shakerben fellazított tejszínt rétegezve öntsük az összetevőkre. Amikor a kávé és a tejszín egyszerre ér a szánkba, mennyei érzést kelt.

barista tanfolyam_coffee bailey'sCafé Bailey’s
Hozzávalók:

  • 5cl Bailey’s
  • 1 frissen főzött espresso
  • 5cl tejszín

A Bailey’s egy örök kedvenc, ezzel tuti nem lövünk mellé. Előmelegített csészébe öntsük össze a kávét és a Bailey’s-t és keverjük addig, amíg homogén egyveleget alkotnak. Óvatosan csepegtessünk rá tejszínt. Üvegpohárban kínáljuk az italt, habbal és csokireszelékkel a tetején.

barista tanfolyam_espresso martiniEspresso Martini
Hozzávalók:

  • 4cl vodka
  • 1cl kávélikőr
  • 1cl cukorszirup
  • 1 frissen főzött espresso (3cl)

Az összetevőket shakerben összerázzuk, majd hűtött martinis pohárba duplán szűrjük. Az ital tetejét 3 szem pörkölt kávéval koronázzuk meg.

Chokito
Hozzávalók:

  • 2cl vodka
  • 2cl Irish Cream Liqueur
  • 1cl kókuszszirup
  • 1cl mandulaszirup
  • 1cl tejszín

Hűtött koktélos pohárba duplán szűrjük a shakerben alaposan felrázott italt. Díszítésként raffaello golyócskát illesszünk a pohár szájára.

Pezsgő kávéhabbal
barista akademia_pezsgo habbalHozzávalók:

  • 1 frissen főzött espresso
  • zselatin
  • cukorszirup
  • kristálycukor

A kávét és a zselatint keverjük addig, míg a zselatin fel nem oldódik a kávéban, majd ízlés szerint adjuk hozzá a cukorszirupot és a kristálycukrot. Az összetevőket mixeljük össze, és tegyük a hűtőbe, legalább 3 órára, hogy habbá alakuljon. Ha kihűlt a kávéhabunk, kanalazzuk rá egy félig pezsgővel töltött üvegpohárba. Nagyon elegáns kinézetet kölcsönöz majd és tökéletes az év utolsó napjára.

Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Újévet kívánunk mindenkinek!

Egy kis információ: A két ünnep között zárva vagyunk. Telefonon és e-mailen viszont elérhettek minket, ha bármi kérdésetek van.

0620/355-8400
info@mojito.hu