Teszteld a tudásod
GYIK
ENTER: keresés indítása | ESC: keresés bezárása
0
Tanfolyamok
Alapfokú barista tanfolyam
Haladó barista tanfolyam
Profi barista csomag
Barista MasterClass tanfolyam
Gyorsított barista tanfolyam
2 in 1 Barista és mixer tanfolyam
Egynapos hobby barista tanfolyam
Egyéni barista tanfolyam
Ingyenes tréningek
Mixertanfolyamok
Ajándékutalvány
Álláslehetőségek
Rólunk
10 évesek vagyunk
Cégtörténet
Ki az a barista?
Miért pont a Barista Akadémia?
Munkatársaink
Sajtó
Galéria
Barista Blog
Kapcsolat
0
was successfully added to your cart.
Kosár
Barista tesztlap
1. Honnan származik a kávé?
Etiópia
Brazília
Uganda
2. Hány méterre nőhet meg egy kávé cserje?
1-2 m
6-8 m
18-19 m
3. Melyik pörkölési mód a legsavasabb?
Világos
Közepes
Sötét
4. Hogy hívjuk a kávé tudományának szakértőit?
Professzor
Barista
Bartender
5. Milyen szimbólum szerepel a galapagos-i kávé zsákján?
Elefánt
Teknős
Katicabogár
6. Hány napig őrzi meg a kávé beltartalmi értékeit csomagolt állapotban, a pörkölés után?
1-2 hónap
7 nap
1-2 hét
7. Hány óráig őrzi meg a kávé aromáit a darálás után?
4-6 óra
6-8 óra
12 óra
8. Minimum hány centiméternek kell lennie egy szabványos cappuccino-n a tejhab vastagságának?
1 cm
2 cm
3 cm
9. Hogy keletkezik a koffeinmentes kávé?
Így terem
Vegyszeres úton koffeinmentesítik
Nem létezik koffeinmentes kávé
10. Normál esetben hány darab kávébab van egy kávé bogyóban?
2
3
5
11. Milyen színű a kávénövény virága?
Rózsaszín
Kék
Fehér
12. Mi a hosszúkávé?
Hosszú lére engedett esspresso
Esspresso és forró víz
2 esspresso
13. Körülbelül hány fokos az optimális tejhab hőmérséklete?
35-40
60-65
90-95
14. Mi az Európai Kávészövetség rövidítése?
FBI
SCAE
EKG
15. Mi a melange?
Mézes kávé
Zenei műfaj
3-féle bécsi pörkölésből készített kávé
16. Mi jelzi a pörkölés során a térfogatváltozást?
Megég a kávé
A reccsenés
Nincs jelzés
17. Hogy hívjuk a tejhabbal és kávéval öntött minták művészetét?
Henna
Latte Art
Flair
18. Mi a doppio?
Dupla espresso
Szimpla kávé
Tejes kávé
19. Mit jelent a macchiato szó?
Tejes kávé
Foltos kávé
Habos kávé
20. Melyik kávégép típus volt a mai kávégép elődje?
Gaggia
Intel
Faema E61
21. Mi forradalmasította a kávékészítés tudományát?
A kávé filter
A gőznyomás
Az ízesített kávék
22. Mi a kávégépek legnagyobb ellensége?
Vízkő
Pultosok
Chuck Norris
23. Milyen kanalat használ egy kávé kóstoló mester?
Arany
Ezüst
Platina
24. Hogy végzik a minőségi kávék betakarítását?
Gépekkel
Kézzel
Állatokkal
25. Milyen vegyület a koffein?
Markáns ízű és illatú
Semleges
Barna színű
26. Milyen típusú whiskey van az ír kávéban?
Tennessee whiskey
Bourbon whiskey
Irish whiskey
27. Honnan kapta a nevét a Hario V60?
60 fokos vizet kell bele önteni
Porcelán tölcsér 60 fokos szögéről
60 adagot lehet elkészíteni vele
28. Hány fokon ég meg a tejben lévő cukor?
60
72,5
85,5
29. Mivel tudjuk mérni a kávé szárazanyag tartalmát?
Refraktométer
Thermométer
Kilométer
30. Ha a kávé lefolyása túl gyors, akkor….
az őrlemény túl finom
az őrlemény túl sok
az őrlemény túl durva
31. Melyik feldolgozási módszernél jelenik meg egy erjedt íz a kávéban?
száraz eljárás
nedves eljárás
félig mosott eljárás
32. A filter kávéknál általában milyen nagyságú őrleményt használunk az espresso szemcsemérethez viszonyítva?
finomabb
ugyanolyan
durvább
33. Melyik kávéfajta tartalmaz több koffeint?
Arabica
Robusta
Egyforma mennyiség
34. Hány ml egy szabványos cappuccino-s csésze a SCAE szerint?
120-150ml
150-180ml
200-250ml
35. Hány ml egy szabványos espresso?
15ml
30ml
50ml
36. Mit jelent a ristretto szó?
erős
sűrű
rövid
37. Hogyan szaporítják a kávénövényt?
magvetéssel
klónozással
osztódással
38. Hány fokos víz cirkulál a kávégép fejben?
60-65
90-95
110-120
39. Körülbelül hány fokos víz található a kávégép kazánjában?
60-65
90-95
110-120
40. Hány százalék egy espresso optimális szárazanyag tartalma?
15-16%
18-22%
25-30%
Elkészültem
Tanfolyamok
Alapfokú barista tanfolyam
Haladó barista tanfolyam
Profi barista csomag
Barista MasterClass tanfolyam
Gyorsított barista tanfolyam
2 in 1 Barista és mixer tanfolyam
Egynapos hobby barista tanfolyam
Egyéni barista tanfolyam
Ingyenes tréningek
Mixertanfolyamok
Ajándékutalvány
Álláslehetőségek
Rólunk
10 évesek vagyunk
Cégtörténet
Ki az a barista?
Miért pont a Barista Akadémia?
Munkatársaink
Sajtó
Galéria
Barista Blog
Kapcsolat
Teszteld a tudásod
GYIK