Az új kutatások azt mutatják, a kávé zsírbontó hatású

A kávéfogyasztás aktiválhatja a testzsír elleni küzdelmet, ez a felfedezés potenciális következményekkel járhat az elhízás és a cukorbetegség elleni küzdelemben.

Egy közzétett tanulmányban a Nottinghami Egyetem kutatói szerint a kávé segíthet ösztönözni zsírkészleteinket, amelyek kulcsszerepet játszanak abban, hogy a kalóriákat milyen gyorsan tudjuk elégetni. A zsírsejteknek két formája van: barna és fehér sejtek, és mindegyikük eltérő szerepet játszik az anyagcserében.
Míg a barna sejtek elősegítik a hőtermelést, addig a fehérvérsejtek felelősek a zsírok és az energia tárolásáért. A barna zsír szintje nagyon magas a gyermekeknél, csupán 60 gramm barna zsír akár napi több száz kalóriát is elégethet. A felnőttek túlnyomó többségének kevés barna zsír van a szervezetében, ezért is megy lassabban a kalóriák elégetése. Ez a fajta körülbelül néhány dekagrammos, kisméretű, mélyen a bőr alatt található.
A barna zsír más módon működik, mint a test többi zsírja, valójában háromszázszor több hőt termel, mint bármely más szövet, a hidegben pedig
megnövekedik az elraktározott barna zsírszövet, ezért sokkal aktívabbá is válik.
A tudósok azzal kezdték, hogy a kávét kipróbálták az őssejteken, hogy megnézzék, stimulálja-e a barna zsírt. Miután megtalálták a megfelelő adagot, továbbmentek az emberekhez, hogy kiderítsék, az eredmények hasonlóak-e. A csoport hőmérő technikával négy férfit és öt nőt használt fel a barna zsírkészletek nyomon követésére és annak megismerésére. Barista tanfolyamainkon nem csak elkészítjük a kávét, de akár el is fogyaszthatjátok azt!

Tehát egy csésze kávé fogyasztása segít lefogyni is és abban is, hogy ki tudj szállni az ágyból reggelente.
Az eredmények pozitívak voltak, és most meg kell győződniük arról, hogy a kávé egyik alkotóeleme, a koffein stimulálja-e, illetve van-e még olyan elem, amely elősegíti a barna zsír aktiválását. A kávé tehát súlycsökkentő módszer vagy a cukorbetegség megelőzésére szolgáló program részeként is felhasználható.

És ha már a koffeinről és a kávé imádatáról van szó, akkor írunk nektek kicsit arról is, hogy hogyan tudsz kávét inni anélkül, hogy fizess érte, hiszen a kávé bevitelének fenntartása igen költséges lehet.

Egy átlagos amerikai évente több mint ezer dollárt költ kávéra, de volt egy mód arra, hogy megtérítsék az éves kávéköltségüket, miközben a lehető legkevesebb munkát végzik. Egy honlapon meghirdettek egy álláslehetőséget, teljesen nyitott volt a pozíció, szinte bárki jelentkezhetett. A kisvállalkozói erőforrás-webhely egy szerencsés embernek 1000 dollárt fizetett azért, hogy egy hónapig kávét igyon, és dokumentálja tapasztalatait – az egyetlen fogás, hogy a vállalati láncok, mint például a Starbucks, nem vehettek részt a munkában.

Barista tanfolyamok a Barista Akadémián

A kisvállalkozások támogatása érdekében a cég megkövetelte a professzionális kávéfogyasztójától, hogy javítsa a kávék minőségét a helyi kávézókban. A lényeg az, hogy összehasonlítják a független kávézókat a nagyobb láncokkal, és észrevegyék mindkettő előnyeit és hátrányait.A választott jelölt az 1000 dolláros fizetése 25% -át kapta, amelyet italok vásárlásához használhatott fel. A fizetés fennmaradó részét a hónap végén fizették ki. A munkakövetelmények között szerepel legalább nyolc helyi tulajdonú kávézó meglátogatása, minden megvásárolt csésze fényképezése, és olyan információk rögzítése, mint például a helyi kiszolgálás költsége, hogy milyen kellemetlenségek fordultak elő, mindeközben elkerülve a mindenki által ismert kávézókat. A kávéfogyasztó feladata volt a tapasztalatok megosztása a közösségi médiában, és bár az erős társadalmi jelenlét pluszt jelenthetett a jelentkezésnél, ez nem volt nélkülözhetetlen.

A honlap a következő pontokat adta meg az álláskeresőknek:

 • Ideális jelölt komolyan szereti a kávét
 • Hivatásos kávéfüggő kell, hogy legyen
 • Hajlandó megosztani tapasztalatait a saját közösségi csatornáin és a médiában egyaránt
 • El kell köteleznie magát a helyi vásárlás életmódja iránt, hogy kielégítse a kávé igényeit egy teljes hónapig
 • Az erős társadalmi jelenlét plusz, de nem kötelezőBarista tanfolyamok a Barista Akadémián

Feladatok, amelyek az álláshoz tartoztak:

 • Látogasson el legalább egy nyolc helyi tulajdonú kávézóba egy hónap alatt
 • Készítsen fényképet a csésze kávéjáról minden üzletben
 • Jelentkezzen be csoportokba, amelyek szükségesek ahhoz, hogy betekintést nyerjenek a tapasztalatokba a helyiek
 • Írjon egy rövid összefoglalót a tapasztalatokról

És amit kínáltak:

 • Fizetés jár azért, hogy kávét kóstoljon
 • Nincs szükség munkaidőre – egyszerűen csak annyi, hogy minden nap töltse ki a naplót
 • Nem szükséges gyógyszervizsgálat vagy háttérellenőrzés

A jelentkezéshez ki kellett tölteni egy online jelentkezési űrlapot a tartózkodási hellyel, aktuális foglalkozással, kapcsolattartási adatokkal és le kellett írni a szociális médiában szerzett tapasztalatokat is. Fel kellett tölteni egy bemutatkozó kisvideót, amelyben a jelentkező szerepel, ott pár mondatban bemutatkozni, emellett írni egy rövid esszét, amelyben elmagyarázta a jelentkező, hogy miért is lenne jó a pozícióra. Akár csak a munka megszerzése, vagy a helyi kávék kipróbálása, a legjobb kávézó megtalálása a cél, ha a jelentkező egy kávéfüggő volt, akkor tuti volt a siker. 1000 dollárt fizetett ki valakinek a cég egy teljes hónapra, hogy körbe járja a kávézókat és csak kóstolgasson. Ezt a munkát mi baristások is szívesen végeznénk, de ha ilyenre nincs is lehetőség, gyertek el barista képzéseink egyikére, ahol az espressotól egészen az alkoholos kávékig szinte minden típusú  végig kóstolhatsz.

Akár kezdő, akár haladó szinten tartasz, ne gondolkozz tovább, hogy beiratkozz barista tanfolyamra, válaszd bármelyik képzésünket és garantáltan hasznosíthatod majd a tudást, amit átadunk neked! Megtanítunk tökéletes tejhabot készíteni, az őrlőt beállítani, espresso italtól egészen az alkoholos kávékig elkísérünk majd és természetesen a latte art sem maradhat el.

Jelentkezés: info@mojito.hu
+36 20 355 84 00