A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam.
A gyorsított tanfolyam tematikája teljesen megegyezik az alapfokú barista tanfolyaméval, a képzés hossza viszont a felére rövidül. Tehát 1,5 hónap helyett 4 hét alatt el lehet végezni. A jelentkezőket az első 3 alkalommal (I., II., III. óra) a normál csoportba integráljuk, ezek az alkalmak 3 órásak. Az utolsó alkalommal a fennmaradt óraszámot (IV., V., VI. óra) tömbösítve kapják meg a tanulók. Ez délelőtt 11 órától este 20 óráig tart, természetesen szünetek közbeiktatásával. Az oktatási napok és a beosztás időpontjait a hallgatókkal közösen alakítjuk ki a beiratkozáskor. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista diplomát állítunk ki. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.
A mixer és barista tanfolyamokra bármikor beiratkozhatsz személyesen a Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián, hétfőtől – péntekig, 10 és 18 óra között valamint a tanfolyam kezdés napján 16:00-17:00 óra között. Nincs más teendőd, csak válaszd ki a megfelelő időpontot és látogass el hozzánk!
Információ:
info@mojito.hu
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)
HASZNÁLD KI a továbbképzési tréningeket, amelyeket most minden hallgatónknak ajándékba adunk!
- Angol bárszaknyelv tréning
- Pincér tréning
- Free pouring tréningek profi oktatókkal, korlátlan alkalommal
- Standolás és elszámoltatás
- Flair
Vegyél részt ingyen a továbbképzési tréningeken és fejleszd tudásod!
A barista képzés tematikája:
I. óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:
- kávéfajták eredete és kialakulása
- kávétörténelem
- feldolgozási formák
- pörkölési formák
- ízjellemzők
- kávézók, trendek
- tévhitek és titkok a kávé világából
- espresso gépek fejlődése és kialakulása
II. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- zárási folyamatok
III. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- zárási folyamatok
IV. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- csokoládé topping, díszítés
- zárási folyamatok
V. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
- zárási folyamatok
VI. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
- zárási folyamatok
VII. óra: vizsga
- elmélet (teszteld tudásod)
- gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)