A Mojito Mixeriskola lehetőséget nyújt leendő hallgatói számára, hogy két tanfolyamot végezzenek el egyben, jelentős anyagi megtakarítással. Ha ezt a tanfolyam típust választod a két tanfolyam 170.000 Ft helyett csak vizsgadíjjal együtt csak 148.000 Ft.
A két tanfolyamot párhuzamosan lehet elvégezni, 5 hét alatt megszerezhető a mixer és 6 hét alatt a barista bizonyítvány is. Heti 3 alkalommal kell járni 3-3 órában, 2 nap mixer képzésre, majd barista órára. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű, nemzetközileg elismert bártender és barista bizonyítványt állítunk ki .A mixer és a barista tanfolyam egy időben is végezhető.
A barista képzés tematikája:
I. óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:
- kávéfajták eredete és kialakulása
- kávétörténelem
- feldolgozási formák
- pörkölési formák
- ízjellemzők
- kávézók, trendek
- tévhitek és titkok a kávé világából
- espresso gépek fejlődése és kialakulása
II. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- zárási folyamatok
III. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- zárási folyamatok
IV. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- csokoládé topping, díszítés
- zárási folyamatok
V. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
- zárási folyamatok
VI. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
- zárási folyamatok
VII. óra: vizsga
- elmélet (teszteld tudásod)
- gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)
A mixer tanfolyam tematikája:
- Hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával, bárok fajtáival, berendezésükkel, és a bárban használatos eszközökkel.
- Italismeret, italtörténelem (rum, vodka, tequila, whisky, gin, pezsgõ, borok, cognac, pálinka, likõr, vermouth, cachaca, ánizs alapú italok, koktél szirupok, pre-mixek, ready to drink-ek).
- Gyakorlati óráinkon a standard és a modern bartending elemeit ötvözve, megkeverheted a világ legnépszerűbb koktéljait.
- Free pouring töltés (mérce nélkül pontosan)
- Részletes tájékoztatást adunk hazánk és más országok bártender szövetségeinek működéséről, a hazai és nemzetközi bártender versenyekről
- A bár gazdasági működése, standolás elszámoltatás
- Rendezvények és party-k lebonyolítása
- Barista alapismeretek
- Angol bárszaknyelv
- Vaktesztek, italfelismerés illat alapján
- Gyakorlati óráinkon, az italkeverés mellet megtanulhatod a bár összes italának szakszerű szervírozását, díszítését.
Képzésünk a munkaügyi központ nyilvántartásában szerepel!
Nyilvántartási száma: 00713-2009
Felnőttképzési azonosítója: 780020 (Mixer) és 780020 (Barista)