Számos országban megünneplik a kávé napját. Kávés programokkal, workshopokkal, kiállításokkal, kóstolásokkal, versenyekkel, előadásokkal és vásárokkal várják a kávé rajongóit. Idén, szeptember 30.-án, vasárnap délelőtt 11 órától este 7 óráig kerül megrendezésre a belvárosi Akvárium Klubban.

A legutóbbi statisztikák szerint 10 magyarból 8 rendszeresen, naponta iszik kávét. Sokan el sem tudják képzelni a napjuk indítását kávé nélkül, de vannak olyanok is, akik csak az íze miatt szeretik a forró, fekete italt kortyolni.

A kávé napja alkalmából az eseményt 7. alkalommal szervezik meg Magyarországon. Ezúttal is az Erzsébet teret tölti be a kávéillat, a tavalyi alkalomhoz hasonlóan idénis az Akvárium Klub ad otthont az egész napos rendezvénynek. Tíz kiállító várja az érdeklődőket, köztük hazai mikropörkölők és az olasz kávék mellett kávékoktélokat is lehet kóstolni. A belépő árából korlátlanul kávézhatunk, mindemellett részt vehetünk a előadásokon és workshopokon is. A programok között szerepel még a kávémarketing, kávékereskedelem, külföldi pörkölő-tulajdonos előadása, szakmai kerekasztal és barista jam session is.

Jegyek már kaphatók! Facebook esemény: A Kávé Napja 2018
További részletek: info@akvariumklub.hu

Valamikor a ’80-as évek elején Japánban ünnepelték meg először a kávé napját. Ott azóta is nagy tiszteletben tartják ezt a napot, de ahogy sok mással volt már, ezt a történetet is az amerikaiak fújták fel és vitték hírül az az eseményt. Amerikában elsőként 2005-ben rendezték meg a kávé napját, ami náluk nemzeti ünneppé vált, majd 2015. október 1-jén Milánóban is megrendezték International Coffe Day néven. Ahogy nálunk pár nap eltéréssel került a program naptárakba, úgy más országok is különböző napokon tartják ezt a kávé napot.

A kávé serkentő hatása mellett jó tudni, hogy körülbelül 900 illékony aromával rendelkezik és ennek függvényében különleges felfedezésekre ad lehetőséget. Több fajtáját különböztetjük meg, mint az arabica vagy robusta és Brazíliát tarthatjuk számon a világ legnagyobb kávétermelő országaként.

Ha érdekel minden, ami kávé, akkor látogass el a Barista Akadémiára és jelentkezz a barista tanfolyamokra. Társiskolánknál, a Mojito Mixeriskolánál a koktél készítés művészetét is elsajátíthatod, ne hagyd ki a mixer tanfolyamot sem. Ha mindkét szakma érdekel válaszd a Kettő az egyben: barista és mixer tanfolyamot, amelyen kedvezményesen vehetsz részt. Ha profi barista és/vagy bármixer szeretnél lenni válaszd a Profi Barista Csomagot és a Profi Mixer Csomagot, ahol ajándék barista és mixer tanfolyamok várnak Rád. Az iskola nyitvatartási idejében bármikor személyesen be tudsz iratkozni a tanfolyamokra.

Miért érdemes a Barista Akadémiát és a Mojito Mixeriskolát választanod?
 • mert a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bártendereitől tanulhatsz
 • mert hallgatóink visszajelzései alapján a legjobb ár/érték arányú tanfolyam és pörgős, izgalmas szakmát szerezhetsz
 • mert minden hallgatónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk
 • mert nálunk nincs vizsgadíj
 • mert nálunk lépcsőzetes oktatási rendszer működik, az alapoktól a profi/haladó szintig elkísérünk
 • mert a Profi Barista és Mixer Csomagok választásával a harmadik tanfolyamot ajándékba kapod
 • mert minden tanfolyam típushoz ajándék továbbképzési tréningeket is kapsz 
 • mert a képzés végén munkalehetőséget ajánlunk Neked
 • mert hallgatóink már 20 országban dolgoznak a szakmában
 • mert segítünk felkészülni az állásinterjúra
 • mert a nálunk elköltött pénz garantáltan nem kiadás, hanem BEFEKTETÉS!

Válaszd ki a számodra a legjobb barista és mixertanfolyamot: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. 

Barista és Mixer tanfolyam jelentkezési határidő:
október 8. hétfő 16 óra
A képzés első órája: október 8. hétfő 17 óra!

Kövess minket  facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.mojito.hu
www.baristaakademia.hu