A szakemberek becslései szerint 2050-re a jelenleg rendelkezésre álló termőföld nagy része már nem lesz alkalmas kávétermelésre. Amint a globális hőmérséklet emelkedik, a kávé magasabban fekvő területekre húzódik, hogy hűvösebb éghajlatot keressen, növelve ezzel az erdős területek visszaszorítását vagy épp az erdőirtás lehetőségét. Itt az ideje, hogy ezzel a problémával szembesüljünk. Együtt.

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy 2050-re a globális éghajlatváltozás hatására csökkenni fog a kávétermelésre jelenleg alkalmas földterületek mennyisége. A kávétermesztéssel foglalkozó gazdák rákényszerülnek, hogy a magasabb területeket is birtokba vegyenek, ezzel kockáztatva az ott élő erdőt és ökoszisztémát. Az Arbor Day Alapítvány létrehozott egy Project 2050 névre keresztelt fenntarthatósági tervet, mint a kávéiparnak a változás helyes irányába történő elmozdításának eszközét. Fő céljuk, a fenntartható termelés és a környezetre gyakorolt káros hatás enyhítése.

Együttműködés a termelőkkel

Az Arbor Day Alapítvány támogatja a fenntartható agrár-erdőgazdálkodást és arra kéri a kávétermesztőket, hogy tartsák tiszteletben az Alapítvány kávé beszerzési szabványait. Ennek a négy szabványnak a célja, a fenntartható gazdálkodás és a kávéfeldolgozás folyamatának jobbá tétele. Ha minden szabványban az előírtak alapján járnak el, a termelők megkapják a Project 2050 elismerését és kapcsolatot biztosít a piacon, a hálózathoz csatlakozott pörkölő üzemekkel.

  1. szabvány – Fa- és erdőgazdálkodás
    Az erdő-fagazdálkodási tervezet segítséget nyújt a fenntartható földhasználati célok elérésében, amely lehetővé teszi a gazdák számára, hogy termőföldjeiken fákat tartsanak meg, telepítsenek és ezek növekedését támogassák.
  2. szabvány – Vízgazdálkodás
    A szennyvíz kezelésével segíthetünk a szén-dioxid kibocsátás csökkentésében és a vízminőség javításában főleg azok számára, akik ezen forrásoktól függenek, mind a háztartásban használt vízre, mind az ivóvíz fogyasztásra tekintettel.
  3. szabvány – Kávé minőség javítás
    A kávé minőségének  és a betakarítás utáni feldolgozási módszerek, gyakorlatok javítása segít abban, hogy a szállítmány magasabb hozamot és árakat érjen el a piacon, valamint így csökkenthető a termékveszteség, a hibás termék és ezzel egy időben növelhető a kávé tulajdonságainak minősége.
  4. szabvány – Környezetvédelmi oktatás
    A fent említett szabványok követésével és a fenntarthatósággal kapcsolatos oktatás kritikus fontosságú a kávétermelő közösségek egészségesebb környezetének kialakításában.

Figyeljünk oda környezetünkre és óvjuk meg élőhelyünket, a Földet!

Többet szeretnél tudni a kávéról? Te magad szeretnéd elkészíteni a krémes cappuccinot? Hobbiként vagy a barista szakmában képzeled el magad? Látogass el a Barista Akadémiára, ahol minden tudást megkapsz a kávéról! Június 18-án induló barista tanfolyamunkra még lehetőséged van jelentkezni, nem maradj le a képzésről!

Miért érdemes a Barista Akadémiát és a Mojito Mixeriskolát választanod?
  • mert a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bártendereitől tanulhatsz
  • mert hallgatóink visszajelzései alapján a legjobb ár/érték arányú tanfolyam és pörgős, izgalmas szakmát szerezhetsz
  • mert nyitvatartási időben bármikor beiratkozhatsz előzetes bejelentkezés nélkül
  • mert minden hallgatónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk
  • mert nálunk nincs vizsgadíj
  • mert nálunk lépcsőzetes oktatási rendszer működik, az alapoktól a profi/haladó szintig elkísérünk
  • mert a Profi Barista és Mixer Csomagok választásával a harmadik tanfolyamot ajándékba kapod
  • mert minden tanfolyam típushoz ajándék továbbképzési tréningeket is kapsz 
  • mert a képzés végén munkalehetőséget ajánlunk Neked
  • mert hallgatóink már 20 országban dolgoznak a szakmában
  • mert segítünk felkészülni az állásinterjúra
  • mert a nálunk elköltött pénz garantáltan nem kiadás, hanem BEFEKTETÉS!
Profi Barista Csomag:

Ezt a csomagot azoknak ajánljuk, aki az alapfokú és a haladó barista képzést is el szeretnék végezni. A legjobb, hogy a Profi Barista Csomagban a két képzés mellé ajándékba kapod a Barista MasterClass tanfolyamunkat, amiben az alternatív kávékészítési technikákat oktatjuk, így az elkészült top kategóriás kávéitalokban a fajtára jellegzetes illat és íz még intenzívebben dominál, amit a kóstolás során magad is megtapasztalhatod.

ALAPFOKÚ BARISTA TANFOLYAM:
65.000,- forint; 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra
+
HALADÓ/LATTE ART TANFOLYAM:
 
55.000,- forint; 7 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra
+
BARISTA MASTERCLASS TANFOLYAM:
40.000,- forint helyett ajándékba kapod, ha a Profi Barista Csomagot választod.

Alapfokú barista tanfolyam:

A barista képzésen végig illat felismeréssel és különleges „speciality” kávék kóstolásával tréningezzük az illatfelismerő készségeidet. Dűlő szelektált, több ország termőterületeiről hozunk kávét, a legjobb külföldi és hazai pörkölőket bemutatva. De nem csak espresso technikát alkalmazunk a barista képzésen, hanem különböző filter technikákkal is megismerkedhetnek a hallgatók. Ezenfelül megtanulhatod hogyan kell elvégezni az őrlőállítást, ami az alapja a kiváló espresso készítésének. Ezután a tejhab és a tökéletes cappuccino készítését gyakorolhatod. Az órákon előkerülnek a standard kávéitalok is és betekintést nyerhetsz az alkoholos kávéitalok világába is, ami már átmenetet képez a bármixer szakmába.

Haladó barista képzés:

Talán a leglátványosabb része a barista szakmának, ezzel biztos sok vendéget szerezhet kávézójába és a munkakeresés is könnyebben megy egy ilyen plusz tudással, ha valaki baristaként szeretne elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A haladó barista képzés alap öntései a szív, tulipán, rozetta. De ha valaki tovább jut a mintákban, akkor a medve, az oroszlán és egyéb állatok öntését is elsajátíthatja. Célunk, hogy minél több mintához juttassuk a résztvevőket a   kurzus során. Természetesen, ez mindig a hallgatón is múlik, nem vagyunk egyformák, valaki könnyebben tanul, valakinek több gyakorlásra van szüksége.

Társiskolánkkal, a Mojito Mixeriskolával közösen indított Kettő az egyben: barista és mixertanfolyamon kedvezményesen végezheted el a barista és a bármixer szakmákhoz szükséges képzéseket. A két szakmai tudással jelentős előnyre tehetsz szert a munkaerőpiacon! Nincs szükség semmi másra, csak elhatározásra!

Válaszd ki a számodra a legjobb barista és mixertanfolyamot: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. 

Barista és Mixer tanfolyam jelentkezési határidő:
június 18., hétfő 16 óra

Kövess minket  facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.mojito.hu
www.baristaakademia.hu