Oktatót keres a Barista Akadémia! Olyanok jelentkezését várjuk, aki minimum 2 éves speciality kávézóban eltöltött tapasztalattal rendelkezik és részt vett már bármilyen barista képzésen. Az oktatás teljesen más, mint kávégép mellett dolgozni, ezért olyanok jelentkezését várjuk, akik szívesen tanulnak. Ha élvezed, hogy mindenki figyelme rád irányul, akkor Téged keresünk!

A Barista Akadémia Kft. 10 éve képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra baristákat. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Az iskola vezetője Hajdu Péter, aki számos neves nemzetközi és hazai versenyen szerezett eredményeket, tapasztalatokat és tudást, amit továbbad képzésein. Iskolánk a teljesen kezdő szinttől a profi szintig képez baristákat.

Az alapfokú barista tanfolyam tematikája:

I. óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:

  • kávéfajták eredete és kialakulása
  • kávétörténelem
  • feldolgozási formák
  • pörkölési formák
  • ízjellemzők
  • kávézók, trendek
  • tévhitek és titkok a kávé világából
  • espresso gépek fejlődése és kialakulása

II. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • zárási folyamatok

III. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • zárási folyamatok

IV. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • csokoládé topping, díszítés
  • zárási folyamatok

V. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
  • zárási folyamatok

VI. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
  • zárási folyamatok

VII. óra: vizsga

  • elmélet (teszteld tudásod)
  • gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)

 

Ha érdekel a lehetőség, jelentkezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
info@mojito.hu
06/20-475-1481