Hogyan lehet meghatározni, hogy mi a méltányos fizetés a baristádért?

A baristák nélkülözhetetlen részei a kávézó sikerének vagy kudarcának. Béreik valószínűleg az üzlet költségeinek nagy részét teszik ki.

Függetlenül attól, hogy új kávézót tervezel nyitni, vagy azon gondolkodsz, hogy több alkalmazottat vegyél fel egy már működő kávézóba, vagy egyszerűen csak szeretnél megbizonyosodni arról, hogy a megfelelő összeget fizeted-e, néhány fontos tényezőt figyelembe kell venni. Olvasd el néhány tippünket a barista fizetésének megállapításához.

ISMERD MEG AZ ÜZLETI KÖLTSÉGEIDET

Mielőtt eldöntenéd, hogy mennyit fizetsz az alkalmazottaknak, fontos, hogy megvizsgáld általános üzleti költségeidet, és dolgozd ki a becsült nyereséget. Ezután tájékozódj a minimálbérről, a műszakonkénti kötelező órák számáról, valamint a betegbiztosítás, az ünnepnapok és a törvény által előírt egyéb kifizetésekkel kapcsolatos helyi törvényekről. Ez elősegíti, hogy durva költségvetést készíts az emberi erőforrásokra. Barista képzéseink része, hogy oktatóink felkészítenek arra is, hogy egy új kávézó megnyitása során milyen költségek merülhetnek fel.

A sikeres üzlet olyan vállalkozás, amely megengedheti magának, hogy megélhetési bért fizessen munkavállalói számára, és továbbra is nyereséget nyújtson. Sok helyen a minimálbér alacsonyabb a megélhetési jövedelemnél, ezért a baristák gyakran alacsony fizetést kapnak. Ha csak annyi hasznot tudsz termelni, amiből képes vagy a baristáid kifizetésére, akkor értékeld újra az üzleti tervet és mérlegelj, hogy hol költesz túl sok pénzt, illetve mivel növelhetnéd a haszonkulcsokat.
Lehet, hogy csökkentheted a költségeket anélkül, hogy lejjebb viszed a fizetéseket és a menü árait növeled.

VEDD FIGYELEMBE A HELYI MEGÉLHETÉSI KÖLTSÉGEKET

A fizetés meghatározásakor fontos figyelembe venni, hogy hol helyezkedik el a kávézó és milyen szinten mozognak a helyi megélhetési költségek. A munkavállalóknak érezniük kell, hogy biztonságban vannak-e a pozíciójukban, és ennek a biztonságnak egy része attól függ, hogy keresnek-e annyit, hogy megszerezzék az ésszerű életszínvonalat.

Ha egy kávézót működtetsz Budapest központjában, vagy egy másik nagyvárosban, ahol magas a megélhetés, akkor az biztos, hogy többet kell fizetned, mint egy olcsóbb város kávézójában. Keresd meg a saját körzetedben javasolt megélhetési bért, és készíts egy üzleti tervet, amely a tisztességes bérekre épül.

Ha a baristáknak több munkát kell vállalniuk a megfelelő jövedelem megtartása érdekében, akkor baristád valószínűleg meg fog válni tőled, de munkájában biztos, hogy nem fog tudni annyit nyújtani, amit te elvárnál. Ha olyan bért fizetsz, amiből kényelmesen megél, akkor valószínűbb, hogy hosszú távon lojális marad a cégedhez. Munkahelyi elégedettségük valószínűleg jobb lesz, és ennek eredményeként jobb minőségű italokat készítenek, a vendégeket mosolyogva szolgálják ki.

ISMERD EL A KÉSZSÉGEKET ÉS TAPASZTALATOKAT

A barista munkája sok technikai tudást tartalmaz, és fizetésüknek tükröznie kell képességeiket és tapasztalataikat.
A barista szerepét képzett munkaerőnek kell tekinteni, ha egy espresso gépen dolgoznak. A képzett baristának be kell állítania az őrlőt, a kávégépet és a pályáját folyamatosan tisztán kell tartania, emellett kivételes minőségű terméket kell készítenie, miközben mosolyognak és kommunikálnak a vendéggel. Barista tanfolyamainkon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy magad körül mindig tisztaságot tarts, hiszen csak akkor tudsz koncentrálni a munkádra.
Ez egy olyan kombináció, amely csak nagy tapasztalatból származhat. A tapasztalt baristák hatékonyabbak lesznek és valószínűleg jobb minőségű italokat készítenek. Ha kissé többet fizetnek nekik, akkor jobb megoldás lehet, mint olcsóbb, tapasztalatlan baristák felvétele, mivel kevesebb hulladékkal jár, simább napi műveleteket fog végezni, és valószínűleg boldogabbak lesznek a vendégek is.
Ne kísértsd magad csak tapasztalatlan baristákat alkalmazni a költségek csökkentése érdekében. Ehelyett fontold meg, hogy fizetsz egy többet a tapasztalt baristának, aki majd mentorálni fog egy kezdőt, akinek kevesebb fizetése van. Ez elősegíti a költségvetés egyensúlyát, és fejlődési lehetőségeket kínál a munkavállalók számára.
A tapasztalt barista megszerezi az irányítási és képzési képességeket, az új alkalmazottak pedig baristákká válnak. Barista képzéseink után ingyenes tanfolyamainkon is részt vehetsz, hogy tovább képezd magad.

KÉPEZD KI ÉS FEJLESZD ALKALMAZOTTAIDAT

Lehet, hogy szűk a költségvetésed, de ez nem azt jelenti, hogy nem jutalmazhatod a baristákat. Még a minimálbér feletti kis összeg is megváltoztathatja a munkavállalókat, de fontold meg az elismerést képzés és fejlődési lehetőségek révén. Fontold meg egy szakértő behívását a baristák csoportjának kiképzéséhez. Ha több ember vesz részt a kurzuson, ez személyenként nagyon megfizethető lehet. Küldd el alkalmazottaidat barista képzésünk egyikére, hogy kiváló szakember válhasson belőle, akár a latte art tudását is hasznosíthassa kávézódban. A tartózkodás helyétől függően megszervezheted a látogatást egy pörkölőben vagy kávéfarmban is, hogy túl nagy ráfordítások nélkül értékes betekintést nyújts ebbe a világba. Motivációt jelenthet az, ha tudatod az alkalmazottaiddal, hogy értékeled őket.

A bérek mértékének meghatározásakor vigyázz azzal, hogy miként adsz fizetést. Ne befolyásoljon a nemek közti különbség és a korosztály függvénye. Lehet, hogy öntudatlanul többet vagy hajlandó egy férfi alkalmazottat, mint egy azonos képesítéssel rendelkezdő női alkalmazottat. Mint munkáltató, felelősséggel tartozol a baristák fizetésének meghatározásával a neme, vagy más személyes tényezők figyelembevétele nélkül.

Ezen torzítások csökkentése érdekében értékeld ki egy pontrendszeren alapuló meghatározott fizetési rendszeren keresztül, hogy kinek mennyit adsz. Ez olyan tényezőket foglalhat magában, mint például a barista hivatalos képzésének szintje, éves tapasztalataik száma, az ügyfelekkel való jó együttműködés vagy a készségértékelés teljesítménye. Bárhogyan is tervezed, próbáld meg csökkenteni, hogy a szubjektív tényezőkre figyelj, amelyeket valószínűleg torzítanak az elfogultságok. Kávézó tulajdonosként a felelősséged, hogy fizess az alkalmazottainak olyan bért, amely lehetővé teszi számukra, hogy jó életminőséget éljenek, és neheztelés vagy feszültség nélkül végezzék munkájukat. Ha a béreket az üzleti tervbe eleve belefoglalod, csökkentheted annak valószínűségét, hogy az alkalmazottak vitázni kezdenek, vagy rossz szájízzel mennek haza. Ha tanácsra van szükséged, gyere el a Barista Akadémiára, ahol készséggel válaszolunk minden felmerülő kérdésre.

Tehát nézd meg a helyi megélhetési jövedelmeket, próbáld meghatározni a baristák fizetését torzítás nélkül, és nézd meg, hol állíthatod be a fizetési arányaikat, hogy az alkalmazottak boldogok, az ügyfelek elégedettek legyenek, neked pedig haszonnal működjön a kávézód.

Barista tanfolyamok Budapesten minden hónapban indulnak, emellett nagyon sok vidéki városban is jelen vagyunk. Akár csak hobbi szinten, vagy szakemberként kívánsz dolgozni, esetleg fejleszteni szeretnéd a tudásod, akkor nálunk a helyed! Mint leendő kávézó tulajdonosnak, vagy már vezetőnek is szívesen segítünk, akár a képzettség felfrissítése érdekében. A Barista Akadámiára akár be is jöhetsz, hétfőtől péntekig 10:00-18:00-ig segítőkész kollégáink várnak Téged! Ha nem tudsz eljönni hozzánk, akkor hívj minket telefonon! +36 20 355 84 00