Tényleg a Brita Professional a legjobb?

Rengeteg tévhit, fura infó kering a vízkezelésről. Nehéz bármit is alátámasztani akkor, ha nem állnak rendelkezésre labor eredmények, vagy nem vizsgáltatja be az ember a kávéhoz használt vizet sajátkezűleg.  A Barista Akadémián erre is nagy figyelmet fordítunk, a megfelelő vízminőséget a BRITA Professional vízlágyító- és szűrő rendszereivel érjük el, köszönhetően a Coffee & Drink Systems Kft.-nek.

Külön köszönet Pintér Csabának, akivel több éve együtt működve, biztosíthatunk mindenkit, hogy egy olyan céggel fog együtt dolgozni, aki kivételes figyelmet fordít partnereire és ha meg kell oldani valamilyen felmerülő problémát, akkor azt a legnagyobb szakmai odaadással fogják kivitelezni.

Na de, miért is tartjuk a legjobb megoldásnak, a Brita vízkezelő rendszereket?

 

Hosszú évek óta dolgozunk különböző megoldásokkal a víztisztítás területén. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a legmegbízhatóbb, legjobb minőséget a Brita adja. Sosem volt problémánk egy termékkel sem. Egyenletes minőséget produkálnak.

A csapvíz is tartalmazhat olyan alkotóelemeket, melyek kedvezőtlenül hatnak a víz ízére, és szagára. Ilyen alkotórészek lehetnek a klór, szerves szennyeződések és bizonyos növényvédő szer maradványok. A BRITA vízszűrő rendszerek csökkentik az ilyen alkotók részarányát a vízben, ezenkívül a nehézfémeket, mint például az ólom és a réz. A változó vízkeménységet is – amely a vízkövesedés okozója – szintén jelentősen csökkenti.
Miért jobb ízű a tea, a kávé és a hideg italok, ha kezelt,  szűrt vízből készülnek? A víz nagyon jó oldószer, amely segít a kávé és a tea aromáinak kinyerésében. A víz változó keménysége, vagyis a vízkő tartalma befolyásolja az aromák feloldását. Egy lágyabb vízben a tea és a kávé aromája jobban tud érvényesülni, ez a főtt ételekre is ugyanúgy vonatkozik. Barista képzéseinken csak kezelt vizet használunk, ezáltal sokkal tisztább ízeket tudunk bemutatni a hallgatóknak.

brita

Brita víztisztítás

BRITA – a minőség és élvezet védjegye

barista_kepzes_tanfolyam

Az 1966-ban alapított BRITA az asztalra helyezhető vízszűrő kancsó feltalálója és vízkő csökkentés szakértője lett. Napjainkban ez a családi vállalat fejleszti, gyártja és értékesíti termékeit a világ több mint 70 országában. Jelentős fordulat a kávégépek világában, amikor 2004-ben létrejött az első együttműködés az espresso kávéfőzők piacán.

A jó vízminőség nagyon fontos a finom espresso vagy bármely más kávéital elkészítéséhez. A Barista Akadémián a kávégépeinket a BRITA Purity C150 Quell ST vízlágyító- és szűrő rendszerrel láttuk el, amelyben a patront igénybevételétől, vízminőségtől, átfolyt víz mennyiségétől függően kell cserélni.

A Purity C Quell ST szűrőket speciálisan a vendéglátó- és kávéipar számára fejlesztették ki, hogy csökkentse az ivóvízben található karbonát mennyiséget, elkerülve ezáltal a vízkő lerakódásokat a berendezések vezetékeiben.

A szűrőbetét ioncserélő gyanta és aktív szén keveréket tartalmaz. A szűrés folyamata 4 lépcsőben történik:

brita patron

Brita szűrő

BRITA PURITY C

Megbízható BRITA szisztematikus szűrőtechnológia, amely négy lépésben végzi el a víz dekarbonizálását:

1. Előszűrés
Az előszűrő kiszűri a durva részecskéket.

2. A karbonátkeménység csökkentése
A szűrőközeg csökkenti a karbonátkeménységet a csökkentett vízkőképződés érdekében.

3. Aktív szenes szűrés
Az összes víz – az elkerülő rendszerben lévő víz is – áthalad az aktív szenes szűrőn, az íz- és aromarontó anyagok mennyiségének csökkentése érdekében.

4. Finomszűrés
Az utolsó lépésben, szűrőfilc gondoskodik a megmaradt finom részecskék eltávolításáról.

IntelliBypass technológia
Az egyedülálló IntelliBypass technológia biztosítja a megkerülő rendszerben lévő víz állandó áramlási sebességét, a térfogatáram szintjétől függetlenül. Így gondoskodik az egységesen magas szintű vízminőségről, különösen alacsony vízáramlási sebesség fennállása esetén.

A 4 lépcsős szűrés folyamata kb. 1 percig tart. A BRITA szűrőberendezések paramétereiről  részletes információt a BRITA honlapján olvashattok.

Vízkeménység 

A vízkeménység mérésére több módszer is létezik, például teszter használata vagy laboratóriumi mérés. A Barista Akadémián a vízkeménység-mérő tesztert alkalmazzuk a víz vizsgálatához. Ezzel a módszerrel a cseppszám alapján határozhatjuk meg mennyire nagy a karbonát tartalma a vizsgált víznek. A mi tesztünk során a csapból engedett 5 ml víz a tesztanyagból hozzáadott pár csepp hatására sötét lilás árnyalatot adott, ami  igen kemény vizet jelent. A megfelelő lágy víz citromsárga színt mutat a kontrollanyag használata során. Annál keményebb egy víz minél több csepp szükséges a citromsárga szín eléréséhez. A BRITA szűrő berendezésen keresztül vett vízminta már a negyedik cseppre citromsárga színűre váltott, ezzel bebizonyítva, hogy a BRITA vízlágyító- és szűrő berendezések a gyakorlatban is az elvártak szerint teljesítenek.

Karbonátkeménység mérő Teszter használata:
A kémcsövet az első jelzésig (5 ml) töltsük fel a vizsgálni kívánt vízzel. Csepegtessük egyesével a tesztanyagot a kémcsőbe számolva a cseppeket és közben az oldást segítve rázzuk össze a kémcső tartalmát. Elsőként piros vagy lilás színezetűvé válik, utána addig csepegtessük amíg át nem vált zöldre vagy citromsárgára. A színskála függ a teszter típusától is, mindig olvassuk el a használati utasítást. Az átszíneződésig számolt cseppek adják a víz keménységi fokát: 1 csepp = 1 nk° (nk=német keménységi fok).

barista_kepzes_tanfolyam barista_kepzes_tanfolyam

Barista Akadémia tanfolyamainak tematikájába beépítettük a vízkeménység mérésének módjait, a keménységből adódó problémák ismertetését és azok megoldásait, valamint a BRITA berendezések működési elvét is. A tanfolyamokon a mérési módszerrel nemcsak elméletben, de gyakorlatban is találkozhatnak hallgatóink.

Ha kedvet kaptál valamely barista tanfolyamunkhoz, várunk sok szeretettel következő beiratkozásunkon:

2019.12.11. 16:00

17:00-tól már indul az első elméleti óra.

Tanfolyam jelentkezés és információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu