Kávét a Nemzeti Parkból? Galapagos szigeteinek nagyrésze védett terület, azonban kis százalékán megengedett a mezőgazdasági termelés, köztük a kávé termelése is. A galapagosi lejtőkről igazán különleges, ízekben gazdag kávéhoz juthatunk. 

A Galapagos szigetek Ecuadortól közel 1.000 km-re, nyugatra helyezkednek el. 13 nagyobb és 6 kisebb szigetből, és 107 sziklacsoportból áll. Mindössze 23.000 lakosa van és Ecuadorhoz tartozik.

A nagyobb szigetek belsejét, a hegyvidéki területeket évi 1.000-2.000 mm csapadék öntözi és itt trópusi esőerdő alakult ki.
1968-ban a szigetek 98 %-át nemzeti parkká nyilvánították, elsősorban az őshonos, máshol nem található állatvilága miatt.

A különleges állat- és növényvilág ellenére, minimális mértékben, de mezőgazdasági művelést is folytatnak a szigeteken. Mivel a klíma és a domborzat megfelelő, ezért a hegyoldalakon termesztett kávécserjék termését betakarítják és exportálják. A galapagosi kávé nedvdús és viszonylag nagyméretű arabica kávészemekből áll. Közepes, francia típusú pörkölésnél a kávé kevésbé testes, az ízvilága átlagos, de az aromája kiváló.

A galapagosi Santa Cruz-sziget speciális mikroklímája megdönti a kávétermesztés alaptételét, mely szerint minél magasabban terem egy kávé, annál jobb minőségű. A sajátos mikroklímának köszönhetően a kávészemek itt lassabban érnek, emiatt cukortartalmuk magasabb, ízűk pedig különlegesen koncentrált lesz. A hideg, nedves óceáni szél és az áramlatok hűvösebb éghajlatot biztosítanak, mint ami az egyenlítőn megszokott. A klíma hasonló az 1200-1300 méter tengerszint feletti magasságon megszokott éghajlathoz.

Szeretnéd jobban megismerni a kávé világát?  A Barista Akadémia barista tanfolyamán az elméleti oktatás mellett a gyakorlatban is elsajátíthatod a tökéletes kávé elkészítését. Különböző termőterületről származó, hazai pörkölésű kávékat kóstolhatsz meg. A barista képzéseken az alapoktól egészen a haladó szintig elkísérünk akár hobbiból, akár szakmai szemmel érdeklődsz a kávé világa iránt.

Profi oktatóinktól elsajátíthatod hogyan kell elkészíteni a tökéletes cappuccinot, valamint számos standard és különleges, alkoholos kávé italok készítését is megtanulhatod. Az alkoholos kávéitalok már egy átmenetet képeznek a bármixer szakma felé. A koktélok látványos elkészítését a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain sajátíthatod el. A beiratkozáshoz nincs szükséged előképzettségre. A tankönyveket, az italokat és az eszközöket természetesen a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola biztosítja. Minden italt elfogyaszthatsz és minden tanulónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk! NÁLUNK NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK!

Válaszd ki számodra a legjobb barista és mixertanfolyamot: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz.

Barista és Mixer tanfolyam beiratkozás:
október 8., hétfő 16 óra
A képzés első órája: október 8., hétfő 17 óra

Kövess minket  facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.mojito.hu
www.baristaakademia.hu