A kávék ízjellege, aromája nagyban függ a termőterülettől. A régió földrajzi adottságai, klímája és a talajminősége is befolyással bír a kávé tulajdonságaira. A Barista Akadémia barista tanfolyamain különleges „speciality” kávék kóstolásával tréningezzük a hallgatók íz- és illatfelismerő készségeit. Dűlő szelektált, több ország termőterületeiről hozunk kávét, a legjobb külföldi és hazai pörkölőket bemutatva. Elsőként ismerjük meg az Uganda Bugisu AA kávé jellegzetességeit. 

Uganda legkiemelkedőbb kávéja, és nemcsak a legjobb (AA) minősítés miatt. A teaivó Uganda kávétermelésének kicsiny százaléka nagyon jó mosott arabica, melyet elsősorban a kenyai határ szomszédságában fekvő Bugisu tartományban termelnek. Az itteni kávé nagyon hasonlít a „kávék királynőjének” tartott kenyaihoz. Sőt, igazság szerint ma is gyakran csempészik át ezt a kávét Kenyába: egyrészt a magasabb árért, másrészt, hogy ne kelljen kifizetni az ugandai állami adókat.

A kávéültetvények a Nagy Tavak közelében a Mount Elgon nyugati lejtőin fekszenek.

Ez a kivételes kávébab igazán afrikai: savas, borízű, harsány gyümölcsös tónusokat mutat. Közepes pörkölésnél erőteljes aromája testességgel és kellemes, enyhe étcsokoládé ízzel párosul.

Baristák értékelése szerint: a Bugisu egy sima, testes, tökéletes egyensúllyal rendelkező kávé. A testesség kiegészül némi földes benyomással és enyhe rusztikus felhangokkal, a végén csak kevéssé édes földiszedres befejezéssel.

A szakírók véleménye: „A főzet színe mély-sötét, titokzatos. Illatában kakaóbab és cédrus dereng. Kóstoláskor a nyelven először erősség, nagy test, továbbá pézsmára és nehéz iszaposságra emlékeztető érzet jelenik meg. Később ezt keserű csokoládé árnyalja, és egy határozott, érett, sőt nagyon érett gyümölcsösség. Kissé vad, gazdag, zsíros és bohókás. Nem könnyű kávé: földes és intenzív. Az utóíze sem szirupos és hosszantartó, hovatovább egyértelműen nélkülözi az édességet.”

Régió:             Bugisu (Bugishu), Közép-Afrika
Magasság:     1000-3000 m
Változat:         Arabica typica
Talaj:               vulkanikus
Művelés:         vegyes, organikus
Betakarítás:    szeptember-december

Ha érdekel minden, ami kávé, akkor látogass el a Barista Akadémiára és jelentkezz a barista tanfolyamokra. Társiskolánknál, a Mojito Mixeriskolánál a koktél készítés művészetét is elsajátíthatod, ne hagyd ki a mixer tanfolyamot sem. Ha mindkét szakma érdekel válaszd a Kettő az egyben: barista és mixer tanfolyamot, amelyen kedvezményesen vehetsz részt. Ha profi barista és/vagy bármixer szeretnél lenni válaszd a Profi Barista Csomagot és a Profi Mixer Csomagot, ahol ajándék barista és mixer tanfolyamok várnak Rád. Az iskola nyitvatartási idejében bármikor személyesen be tudsz iratkozni a tanfolyamokra.

Miért érdemes a Barista Akadémiát és a Mojito Mixeriskolát választanod?
  • mert a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bártendereitől tanulhatsz
  • mert hallgatóink visszajelzései alapján a legjobb ár/érték arányú tanfolyam és pörgős, izgalmas szakmát szerezhetsz
  • mert minden hallgatónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk
  • mert nálunk nincs vizsgadíj
  • mert nálunk lépcsőzetes oktatási rendszer működik, az alapoktól a profi/haladó szintig elkísérünk
  • mert a Profi Barista és Mixer Csomagok választásával a harmadik tanfolyamot ajándékba kapod
  • mert minden tanfolyam típushoz ajándék továbbképzési tréningeket is kapsz 
  • mert a képzés végén munkalehetőséget ajánlunk Neked
  • mert hallgatóink már 20 országban dolgoznak a szakmában
  • mert segítünk felkészülni az állásinterjúra
  • mert a nálunk elköltött pénz garantáltan nem kiadás, hanem BEFEKTETÉS!

Válaszd ki a számodra a legjobb barista és mixertanfolyamot: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. 

Barista és Mixer tanfolyam jelentkezési határidő:
szeptember 12., szerda 16 óra
A képzés első órája: szeptember 12., szerda 17 óra!

Kövess minket  facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.mojito.hu
www.baristaakademia.hu