Elgondolkodtál már azon, hogy milyen körülmények között élnek azok a családok, akik közvetlenül a kávétermesztésben dolgoznak? Férfiak és nők egyaránt kiveszik a részüket a kemény munkából. A családok gyakran szűkölködnek olyan, számunkra alapvetőnek számító dolgokban, mint a tiszta ivóvíz, a megfelelő egészségügyi ellátás, valamint egyes területeken a nőknek kevesebb vagy egyáltalán nincsenek jogaik és ezzel többen visszaélnek.

A Café Femenino Alapítványt 2004-ben alapították. Az Alapítvány célja, hogy a kávéiparban dolgozó nők és családtagjaik számára segítséget nyújtsanak. A kávétermesztés régióiban nagy számban találhatunk olyan területeket, ahol a nőknek nagyon kevés vagy alapvetően nincsenek jogaik társadalmilag, politikailag vagy gazdaságilag sem. Szegények, iskolázatlanok és elszigetelten élnek, amik mind hozzájárulnak a kihasználásukhoz és a visszaélésekhez.

A Café Femenino Alapítvány egyedülállósága, hogy meghallgatja mire van szüksége a kávéiparban dolgozó családoknak és ez alapján igyekszik megoldani a problémáikat. Az alapítvány pályázati programon keresztül működik. A szervezet átvizsgálhatja és támogathatja az igények bármi fajta típusát, nem kell egy adott szükséglet finanszírozására összpontosítani, illetve közvetlenül együttműködik a termelőkkel és más szervezetekkel is. Ez lehetőséget nyújt, hogy sokféle módon és egyre több országban segíthessenek a hátrányos helyzetben élő családoknak.

A Café Femenino már több mint tíz éve működik. A szervezet többféle programot finanszírozott a közösségi kertek létrehozásától, az állattenyésztési-, az egészségügyi-, a higiéniai-, a vízprojekteken át, egészen a táplálkozási tréningekig, csak néhányat említve. Ez hatalmas előre lépés a kávétermesztő országokban élőknek.

A kávéközösségekben élő nőknek számos kihívással kell szembenézniük. Ezen elszigetelt nők közül sokan férfi-dominált társadalmakban élnek, nagyon kevés fizetéssel és kevés döntéshozatali joggal rendelkeznek.

2004-ben, Észak-Peruban 464 női kávé gazdálkodó úgy döntött megváltoztatja ezt a dinamikát és elkülöníti a kávétermesztését a férfi befolyás alól. Ez a női csoport volt az első, aki saját magának teremtette meg a saját termékét és jövedelmét. A CECANOR kávészövetkezet csatlakozott az Organic Products Trading Company (OPTCO) kereskedelmi partnerükhöz, hogy létrehozzák a Café Femenino-t, ami a nők segítésére összpontosít és a női kávétermelők világpiaci helyzetének megerősítését támogatja.

Egy jobb jövőért

A Café Femenino-ban való részvétel révén a nők számos pozitív változást észleltek szerte a világon, többek között:

  • elismerés a munkában mind otthon, mind a birtokokon
  • a fizikai, az érzelmi és a szexuális kockázatok csökkentése
  • a családi támogatások növekedése
  • a férfiak részvételének növelése a gyermeknevelésben és a háztartási feladatokban
  • a lányok/nők iskolai taníttatásának növekedése

Figyeljünk oda egymásra és környezetünkre. Azzal is segíthetünk ha tudatosabb fogyasztókká vállunk, akár a kávé esetében akár minden más termék megvásárlásakor.

A kávéról még több érdekességet megtudhatsz a Barista Akadémia barista tanfolyamain, a kávétermesztés folyamatáról, a feldolgozásról és a pörkölési típusokról is. Profi oktatóinktól elsajátíthatod hogyan kell elkészíteni a tökéletes cappuccinot, valamint számos standard és különleges, alkoholos kávé italok készítését is megtanulhatod. Az alkoholos kávéitalok már egy átmenetet képeznek a bármixer szakma felé. A koktél készítés minden fortélyát a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain sajátíthatod el egészen az alapoktól a haladó szintig.

A barista és mixer tanfolyam hallgatóinak ajándékba adunk számos tréningeket is: pincér, standolás-elszámoltatás, rendezvényszervezés, kommunikációs, free pouring és angol bárszaknyelv tréningeket, akár mindegyik továbbképzési tréningen részt vehetsz teljesen ingyen. A tankönyveket, az italokat és az eszközöket természetesen a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola biztosítja. Minden tanulónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk! NÁLUNK NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK!

Barista és Mixer tanfolyam beiratkozás:
augusztus 16., csütörtök 16 óra
A képzés első órája: augusztus 16., csütörtök 17 óra

Kövess minket  facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.mojito.hu
www.baristaakademia.hu