Barista tanfolyam Sopronban!

Legyél Te is Barista!
Elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz akár 6 hét alatt! Megtanulod a különböző kávéfajtákat, a pörkölési módokat, a kávégépek és őrlők használatát és a tökéletes krémes tejhab elkészítését is!

Látogass el március 11.-én a Solo étterembe, ahol beiratkozhatsz alapfokú és haladó barista tanfolyamainkra. Emellett Mixertanfolyamot is indítunk és igénybe veheted 2 az 1-ben kedvezményünket is. Ha addig is kérdésed merülne fel, írj e-mailt, vagy hívj minket, mindenre szívesen válaszolunk!

Helyszín: 9400 Sopron, Lackner Kristóf u. 33/A

Beiratkozás: 2020. március 11. 17:00

Jelentkezni a +36 70 866 6586-os telefonon lehet, ha szeretnél részt venni a képzésen, kérünk, mindenképp telefonálj!

ALAPFOKÚ BARISTA TANFOLYAMBarista tanfolyamok a Barista Akadémián

A tanfolyam részvételi díja: 70 000 Ft

A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista tanúsítványt állítunk ki. Magyar-német nyelvű bizonyítvány is igényelhető. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.

 

A barista képzés tematikája:

1.óra: Elméleti óra a beiratkozás napján.
A cserjétől a csészéig:
kávéfajták eredete és kialakulása
kávétörténelem
feldolgozási formák
pörkölési formák
ízjellemzők
kávézók, trendek
tévhitek és titkok a kávé világából
espresso gépek fejlődése és kialakulása

2. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
espresso minőség, őrlő állítás
zárási folyamatok

3. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
espresso minőség, őrlő állítás
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
zárási folyamatok

4. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
csokoládé topping, díszítés
zárási folyamatok

5. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
zárási folyamatok

6. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
zárási folyamatok

7. óra:
vizsga
elmélet (teszteld tudásod)
gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)

HALADÓ BARISTA TANFOLYAMBarista tanfolyamok a Barista Akadémián

A tanfolyam részvételi díja: 65 000 Ft

A képzés tematikája körülbelül 10% elmélet és 90% gyakorlatra épül, az oktatás maximum 4 fős létszámmal indul, a képzés időtartama: 6 alkalom, alkalmanként 3 óra. Hallgatóink részére a tanfolyam sikeres elvégzése után magyar-angol nyelvű nemzetközi haladó barista tanúsítványt állítunk ki. Részletfizetést minden hallgatónk számára biztosítunk. Az oktatási napok időpontjait a hallgatókkal közösen alakítjuk ki. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.

Ismétlés:
tökéletes tejhab készítés
Szív öntés
öntés technika gyakorlása
Rozetta öntés
öntés technika gyakorlása
Tulipán öntés
öntés technika gyakorlása
Kreatív öntés technikák (pl., maci, malac)
öntés technika gyakorlása

A bármixer tanfolyam tematikája:

A tanfolyam részvételi díja: 85 000 Ft

  • Hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával, bárok fajtáival, berendezésükkel, és a bárban használatos eszközökkel.
  • Italismeret és italtörténelem. A bárban használt italok hol, hogyan, miből készülnek, kategóriáik, típusaik, minőségi besorolásaik. (rum, vodka, tequila, whisky, gin, pezsgõ, borok, cognac, pálinka, likõr, vermouth, cachaca, ánizs alapú italok, koktél szirupok, pre-mixek, gyümölcs pürék).
  • Reális bárhasználat, a báreszközök használatának és a koktélkészítési technikáknak a szakszerű elsajátítása
  • Gyakorlati óráinkon a standard és a modern bartending elemeit ötvözve, a világ legnépszerűbb koktéljainak elkészítése
  • Különböző munkafolyamatok összehangolása a vendég érkezésétől a távozásáig
  • Szervírozási módok, díszítések
  • Working flair ismeretek
  • Free pouring töltés (mérce nélkül pontosan)
  • Barista alapismeretek
  • Vaktesztek, italfelismerés illat alapján
  • Gyakorlati óráinkon, az italkeverés mellet megtanulhatod a bár összes italának szakszerű szervírozását, díszítését.
  • Ismétlés, gyakorlás, felkészülés a vizsgára

A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.

A Mojito kedvezménykártya ezen tanfolyamunknál felhasználható.

 

Jelentkezés és információ:

Nagy Tamás

nagymojito@gmail.com

06/70-866-6586