Szerezz szakmát, legyen a szakmád a szenvedélyed, alapozd meg az egzisztenciádat hazai vagy nemzetközi bárokban, kávézókban, folyami vagy tengerjáró hajókon.

Miért válassz minket? Mert a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bártendereitől tanulhatsz, mert hallgatóink visszajelzései alapján a legjobb ár/érték arányú tanfolyamokat nálunk találod, mert minden hallgatónk számára részletfizetési lehetőséget biztosítunk, mert hazai és nemzetközi munkalehetőséget ajánlunk neked, mert ingyenesen vehetsz részt tréningeinken korlátlan alkalommal, mert nálunk lépcsőzetes oktatási rendszer működik, tehát az alapfoktól a profi/haladó szintig elkísérünk, mert a tanfolyam ára tartalmazza a tankönyveket 8és mixerek esetében a boston shakert), mert 20 országban dolgoznak hallgatóink, mert a nálunk elköltött pénz garantáltan nem kiadás hanem BEFEKTETÉS! Végül, mert a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola képzései nem igényelnek semmilyen szakmai tapasztalatot vagy előképzettséget.

Ki az a Barista? A kávékészítés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros
A kávékészítés tudománya ugyanolyan összetett és nehéz feladat, mint a különleges koktélok elkészítése. De ez is tanulható és sok gyakorlással profi barista válhat belőlünk. A kávé készítése nem csak abból áll, hogy „feldobok egy kávét”. Ehhez is komoly elméleti tudás szükséges: a különböző kávéfajták, ezek feldolgozása, a pörkölési módok és a kávék ízvilágának megismerése, a kávégépek és őrlők használata és a tökéletes krémes tejhab elkészítése, amely a kulcsa minden egyéb kávéitalnak és a latte art-nak. Ugye nem is olyan egyszerű kávét készíteni…
Ha elsajátítottad az alapokat és tisztában vagy a standard kávéitalokkal, akkor jöhetnek a kávés koktélok, például az Ír kávé, az Espresso Martini, az Ice Cream Café, a Hot Shot….Itt találkozik és fonódik össze a baristák és a mixerek szakmája.

A barista tanfolyam tematikája:

  • Kávé növény, eredete, elterjedése, kávéházak régen és ma, a kávé botanikája, termesztése, szüretelése, feldolgozása (nedves, száraz, erjesztett eljárás), Arabica, robusta, pearl, marogogype, Jamaican Blue Mountain, Kopi luwak, Koffeinmentes kávé.
  • A kávé forgalmazása, a kávétőzsde, kávé keverékek.
  • Pörkölés,a kávéban lévő hatóanyagok, pörkölési módok, fajta eltérések, illat felismerés.
  • Kávékészítés, Teák, őrlés, őrlők, kávékészítés, kávégépek (török kávétól a filteres kávéig), kávé italok készítése (cappuccino, latte, ristretto, melange, macchiato…), a kávé felszolgálása, teák története, fajtái, elkészítési módok.
  • Kávégépek és őrlők, a kávégépek és az őrlők beállítása, a kávégépek és az őrlők karbantartása, tisztítása.
  • Kávé alapú koktélok, a kávé és az alkohol: jeges kávé, Carribian rum coffee, Ír kávé.
  • Vizsga, ami egy elméleti (tesztlap) és egy gyakorlati (kávé és kávé alapú koktélkészítés) részből áll.

Következő barista tanfolyam Szeged 2019. január 11-én indul.

Összegezve tehát:
Alapfokú barista tanfolyam, 6 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés, 60.000.- Ft, vizsgadíj 5.000.-Ft, magyar-angol nyelvű nemzetközi barista bizonyítvány. Részletfizetési lehetőség mindenki számára biztosított. A tanfolyam díja tartalmazza a jegyzetet, az eszköz használatot és az alapanyag költséget is, tehát egyéb költség nem merülhet fel a tanfolyam során.

Gyakran ismételt kérdésekre itt találod a válaszokat.
Jelentkezés és információ:
Ludányi István

+36/70-943-0877
ludanyi.mojito@gmail.com
ludaniybar.hu