Mi lehet jobb egy őszi bekuckózós filmnél és popcorn-nál? A barista tanfolyamok! És a felturbózott kávék! Nincs is igazi ősz a romantikus filmek nézésénél és a finomabbnál finomabb kávék kortyolgatásánál, no meg persze a barista képzés elvégzésénél. Hoztunk 5 kiváló receptet, amivel feldobhatod kávéd és persze az estéd!
A fűszerek kulcsfontosságú szerepet töltenek be ősszel. A következő italunkhoz a kurkumát és a gyömbért választottuk és ezt az erőteljes ízt egy édes, tiszta juharsziruppal kiegyensúlyoztuk. Bármilyen tejet felhasználhatsz ehhez az italhoz, de számunkra a zabtej vált be. Ha gondolod, szolgáld fel hidegen, úgy is teljesen megállja a helyét.
Hozzávalók
Tej
Kurkuma
Őrölt gyömbér
Tiszta juharszirup
Espresso
Tegyél egy evőkanál juharszirupot a csésze aljába, mielőtt kávét öntenél bele. Ezután tölts a csészébe tejet, egy teáskanál kurkumát és őrölt gyömbért, majd keverd össze. Tetejére egy kis tejszínhab és már kész is a szuper italod!
Ez a fahéjas ital a lehető legjobb választás egy hűvös reggeli napon. És alig kell hozzá valami!
Hozzávalók
Espresso
Tej
Fahéj-dolce-szirup
- 1 csésze víz
- 1 csésze cukor
- 4 fahéj
Fahéj-Dolce-szirup
Forraljuk a vizet egy közepes méretű edényben, majd keverd hozzá a cukrot, adj hozzá fahéjat és kis lángon forrald fel. Körülbelül 10 perc alatt kész is a finom fahéjas dolce szirup. Vedd le a tűzről, a fahéjat szedd ki belőle és öntsd akár egy befőttesüvegbe, vagy bármilyen tárolóedénybe. A hűtőszekrényben akár 3 hétig is eláll.
Ha valami olyat keresel, ami különleges, mégis szuperül párosul az espresso italodhoz, akkor ne keresgélj tovább! Egyszerű szirup, és egy kis tej. Egészségedre!
Hozzávalók
Friss rozmaring
Forró víz
1 vagy 2 vanília kivonat (ízlés szerint)
Cukor
Espresso
Tej
A rozmaring-vanília szirup
Forrásban lévő vízbe tegyük a rozmaringot, amikor elérte a víz a kívánt ízt és erősséget, szűrd le. Amíg meleg, adj hozzá vanília kivonatot és cukrot. Keverd jól össze, ameddig a cukor fel nem oldódik.
Vaníliás-fűszeres kávé
A legegyszerűbb módja annak, hogy az otthon melegében olyan kávézó-stílusú italt készíts, amit mindenki megirigyelne. Remek ital, az ízek tökéletesen keverednek, csak egy csipetnyi fűszer és azonnal a kedvenc italoddá válik!
Hozzávalók
Forró kávé
Barna cukor vagy szirup (ízlés szerint)
Meleg tej
Szerecsendió (ízlés szerint)
Fahéj (ízlés szerint)
Az összetevőket keverd össze, tetejére tegyél jó sok tejszínhabot és egy kis fahéjjal szórd meg!
Készítsd el otthon a legnépszerűbb kávéházi sütőtökös-fűszeres italt.
Hozzávalók
Tej
Tökpüré
1-3 evőkanál cukor, attól függően, hogy milyen édesen szereted
1 evőkanál vanília kivonat
Teáskanál tök pite fűszer
Espresso
Tejszínhab
Adj tejet, tökpürét és cukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd fel, de ne forrald! Ha már érzed, hogy elég meleg, akkor vedd le a tűzről és keverd hozzá a vaníliát, a sütőtökpite fűszert és a kávét.
+ Tippek
Helyettesítheted sovány tejjel, vagy szója, mandula vagy kókusztej is működhet. A cukor kérdése mindenkinél változó. 1-3 evőkanalat igényel, de van, aki édesebben szereti. Akkor cukorpótlóval is ízesíthetsz. A fűszerkeveréket üzletekben megtalálod, de ha nem, akkor otthon készítsd el. Ami kell hozzá, az az őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió és szegfűszeg.
Barista tanfolyamaink minden hónapban indulnak, így nem baj, ha valamelyikről lemaradtál, gyere el a következőre!
Decemberi beiratkozás 11-én 16:00-tól lesz, 17:00-tól pedig már az első elméleti órád kezdődik!
Várunk Téged és baritaidat sok-sok szeretettel és kávéval!