Sopronban Alap, Haladó és 2 az 1-ben Barista tanfolyam indul!

Helyszín: Sopron
Beiratkozás: 2019. november 19, (kedd) 17:00

Jelentkezz, vagy érdeklődj a +36 70 866 65 86-os telefonszámon!

A kávék történetétől a pörkölési módokig mindent elmesélünk és megtanítunk!
Nálunk az barista tanfolyamok nem csak a tanulásról, de a szórakozásról is szólnak! Gyere el barátaiddal, érezzétek jól magatokat, miközben megtanuljátok a kávé elkészítés fortélyait, a feldolgozási formákat, titkokat.

ALAPFOKÚ BARISTA TANFOLYAM:

A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista tanúsítványt állítunk ki. Magyar-német nyelvű bizonyítvány is igényelhető. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.

A barista képzés tematikája:

1.óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:

  • kávéfajták eredete és kialakulása
  • kávétörténelem
  • feldolgozási formák
  • pörkölési formák
  • ízjellemzők
  • kávézók, trendek
  • tévhitek és titkok a kávé világából
  • espresso gépek fejlődése és kialakulása

2.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • zárási folyamatok

3.óra:

Barista latte art Barista Akadémia

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • zárási folyamatok

4.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • csokoládé topping, díszítés
  • zárási folyamatok

5.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
  • zárási folyamatok

6.óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
  • zárási folyamatok

7.óra:

  • vizsga
  • elmélet (teszteld tudásod)
  • gyakorlat (őrlő állítás, tökéle
  • gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)

A tanfolyam részvételi díja:  70 000 Ft

HALADÓ BARISTA TANFOLYAM:

A képzés tematikája körülbelül 10% elmélet és 90% gyakorlatra épül, az oktatás maximum 4 fős létszámmal indul, a képzés időtartama: 6 alkalom, alkalmanként 3 óra. Hallgatóink részére a tanfolyam sikeres elvégzése után magyar-angol nyelvű nemzetközi haladó barista tanúsítványt állítunk ki. Részletfizetést minden hallgatónk számára biztosítunk. Az oktatási napok időpontjait a hallgatókkal közösen alakítjuk ki. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.

  • Ismétlés:
    tökéletes tejhab készítés
  • Szív öntés
    öntés technika gyakorlása
  • Rozetta öntés
    öntés technika gyakorlása
  • Tulipán öntés
    öntés technika gyakorlása
  • Kreatív öntés technikák (pl., maci, malac)
    öntés technika gyakorlása

A tanfolyam részvételi díja: 60 000 Ft

A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.

2 AZ 1-BEN BARISTA ÉS MIXER TANFOLYAM:

A Mojito Mixeriskola lehetőséget nyújt leendő hallgatói számára, hogy két tanfolyamot végezzenek el egyben, jelentős anyagi megtakarítással. Ha ezt a tanfolyam típust választod a két tanfolyam 150.000 Ft helyett csak vizsgadíjjal együtt  csak 140.000 Ft. A két tanfolyamot párhuzamosan lehet elvégezni, 12 hét alatt megszerezhető a mixer és 6 hét alatt a barista bizonyítvány is. Heti 2 alkalommal kell járni 3-3 órában, egyik nap mixer képzésre, majd barista órára. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű, nemzetközileg elismert bártender és barista bizonyítványt állítunk ki .A mixer és a barista tanfolyam egy időben is végezhető.

A barista képzés tematikája:

I. óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:

  • kávéfajták eredete és kialakulása
  • kávétörténelem
  • feldolgozási formák
  • pörkölési formák
  • ízjellemzők
  • kávézók, trendek
  • tévhitek és titkok a kávé világából
  • espresso gépek fejlődése és kialakulása

II. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • zárási folyamatok

III. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • espresso minőség, őrlő állítás
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • zárási folyamatok

IV. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • csokoládé topping, díszítés
  • zárási folyamatok

V. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
  • zárási folyamatok

VI. óra:

  • speciality kávé kóstolás
  • illatteszt
  • munkafelület felkészítése
  • tökéletes tejhab készítése
  • klasszikus cappuccino öntés
  • kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
  • zárási folyamatok

VII. óra: vizsga

  • elmélet (teszteld tudásod)
  • gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)

 

A mixer tanfolyam tematikája:

    • Hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával, bárok fajtáival, berendezésükkel, és a bárban használatos eszközökkel.
    • Italismeret, italtörténelem (rum, vodka, tequila, whisky, gin, pezsgõ, borok, cognac, pálinka, likõr, vermouth, cachaca, ánizs alapú italok, koktél szirupok, pre-mixek, ready to drink-ek).
    • Gyakorlati óráinkon a standard és a modern bartending elemeit ötvözve, megkeverheted a világ legnépszerűbb koktéljait.
    • Free pouring töltés (mérce nélkül pontosan)
    • Részletes tájékoztatást adunk hazánk és más országok bártender szövetségeinek működéséről, a hazai és nemzetközi bártender versenyekről
    • A bár gazdasági működése, standolás elszámoltatás
    • Rendezvények és party-k lebonyolítása
    • Barista alapismeretek
    • Angol bárszaknyelv
    • Vaktesztek, italfelismerés illat alapján
    • Gyakorlati óráinkon, az italkeverés mellet megtanulhatod a bár összes italának szakszerű szervírozását, díszítését.

Információ: nagymojito@gmail.com
+36 70 866 65 86