Sopronban Alap, Haladó és 2 az 1-ben Barista tanfolyam indul!
Helyszín: Sopron
Beiratkozás: 2019. november 19, (kedd) 17:00
Jelentkezz, vagy érdeklődj a +36 70 866 65 86-os telefonszámon!
A kávék történetétől a pörkölési módokig mindent elmesélünk és megtanítunk!
Nálunk az barista tanfolyamok nem csak a tanulásról, de a szórakozásról is szólnak! Gyere el barátaiddal, érezzétek jól magatokat, miközben megtanuljátok a kávé elkészítés fortélyait, a feldolgozási formákat, titkokat.
ALAPFOKÚ BARISTA TANFOLYAM:
A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista tanúsítványt állítunk ki. Magyar-német nyelvű bizonyítvány is igényelhető. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.
A barista képzés tematikája:
1.óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:
- kávéfajták eredete és kialakulása
- kávétörténelem
- feldolgozási formák
- pörkölési formák
- ízjellemzők
- kávézók, trendek
- tévhitek és titkok a kávé világából
- espresso gépek fejlődése és kialakulása
2.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- zárási folyamatok
3.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- zárási folyamatok
4.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- csokoládé topping, díszítés
- zárási folyamatok
5.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
- zárási folyamatok
6.óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
- zárási folyamatok
7.óra:
- vizsga
- elmélet (teszteld tudásod)
- gyakorlat (őrlő állítás, tökéle
- gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)
A tanfolyam részvételi díja: 70 000 Ft
HALADÓ BARISTA TANFOLYAM:
A képzés tematikája körülbelül 10% elmélet és 90% gyakorlatra épül, az oktatás maximum 4 fős létszámmal indul, a képzés időtartama: 6 alkalom, alkalmanként 3 óra. Hallgatóink részére a tanfolyam sikeres elvégzése után magyar-angol nyelvű nemzetközi haladó barista tanúsítványt állítunk ki. Részletfizetést minden hallgatónk számára biztosítunk. Az oktatási napok időpontjait a hallgatókkal közösen alakítjuk ki. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.
A tanfolyam részvételi díja: 60 000 Ft
A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.
2 AZ 1-BEN BARISTA ÉS MIXER TANFOLYAM:
A Mojito Mixeriskola lehetőséget nyújt leendő hallgatói számára, hogy két tanfolyamot végezzenek el egyben, jelentős anyagi megtakarítással. Ha ezt a tanfolyam típust választod a két tanfolyam 150.000 Ft helyett csak vizsgadíjjal együtt csak 140.000 Ft. A két tanfolyamot párhuzamosan lehet elvégezni, 12 hét alatt megszerezhető a mixer és 6 hét alatt a barista bizonyítvány is. Heti 2 alkalommal kell járni 3-3 órában, egyik nap mixer képzésre, majd barista órára. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű, nemzetközileg elismert bártender és barista bizonyítványt állítunk ki .A mixer és a barista tanfolyam egy időben is végezhető.
A barista képzés tematikája:
I. óra: Elméleti óra a beiratkozás napján. A cserjétől a csészéig:
- kávéfajták eredete és kialakulása
- kávétörténelem
- feldolgozási formák
- pörkölési formák
- ízjellemzők
- kávézók, trendek
- tévhitek és titkok a kávé világából
- espresso gépek fejlődése és kialakulása
II. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- zárási folyamatok
III. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- espresso minőség, őrlő állítás
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- zárási folyamatok
IV. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- csokoládé topping, díszítés
- zárási folyamatok
V. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
- zárási folyamatok
VI. óra:
- speciality kávé kóstolás
- illatteszt
- munkafelület felkészítése
- tökéletes tejhab készítése
- klasszikus cappuccino öntés
- kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
- zárási folyamatok
VII. óra: vizsga
- elmélet (teszteld tudásod)
- gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)
A mixer tanfolyam tematikája:
- Hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával, bárok fajtáival, berendezésükkel, és a bárban használatos eszközökkel.
- Italismeret, italtörténelem (rum, vodka, tequila, whisky, gin, pezsgõ, borok, cognac, pálinka, likõr, vermouth, cachaca, ánizs alapú italok, koktél szirupok, pre-mixek, ready to drink-ek).
- Gyakorlati óráinkon a standard és a modern bartending elemeit ötvözve, megkeverheted a világ legnépszerűbb koktéljait.
- Free pouring töltés (mérce nélkül pontosan)
- Részletes tájékoztatást adunk hazánk és más országok bártender szövetségeinek működéséről, a hazai és nemzetközi bártender versenyekről
- A bár gazdasági működése, standolás elszámoltatás
- Rendezvények és party-k lebonyolítása
- Barista alapismeretek
- Angol bárszaknyelv
- Vaktesztek, italfelismerés illat alapján
- Gyakorlati óráinkon, az italkeverés mellet megtanulhatod a bár összes italának szakszerű szervírozását, díszítését.
Információ: nagymojito@gmail.com
+36 70 866 65 86