Ma kezdetét veszi a 2016-os Barista és a Brewers világbajnokság!

Az előző évekhez hasonlóan, idén is megrendezésre kerül a Barista és a Brewers világbajnokság, melyet most Dublinban bonyolítanak le.

A barista kategória mellett az egyre jobban elterjedt és kedvelt filterkávé kategóriáé lesz a főszerep. A filteres kávé szakértők most összemérhetik a tudásukat.

A barista versenyzőknek 4 espressot, 4 cappuccinot és 4 szabadon választott italt kell elkészítenie és felszolgálni a bíráknak, mindezt összesen 15 perc alatt szigorú szabványok betartása mellett.

A bírák a barista versenyen elsősorban a prezentációt és az elkészített italok, kávék ízét pontozzák, de emellett nagy szerepet játszik a produkció közben a tisztaság, a kreativitás és a technikai tudás.

A nézők sem fognak unatkozni a bajnokság alatt, hiszen számos kiállító termékét kóstolhatják végig és emellett programokon és kiállításokon vehetnek részt.

Mi folyamatosan figyelemmel kísérjük majd az eseményeket. Te is megteheted, hiszen, a szerdától szombatig tartó eseményt online is közvetítik, így senki nem marad le az aktualitásokról.

http://livestream.com/worldcoffee2

Sok sikert kívánunk minden versenyzőnek, de leginkább a 2016-os Magyar Barista Bajnokunknak, Deák Jocinak!

A következő videón a 2015-ös barista világbajnok, Sasa Sestic előadását nézhetitek végig.