Bármely kávé készítéséről is legyen szó egyformán meghatározó az őrlő minősége, valamint az őrlemény frissessége. A kávé világa mellett megismerkedhettek azokkal az eszközökkel, amelyek segítenek a kávészemek finom őrleménnyé alakításában.

Ha még új vagy és szeretnéd ellesni a kávé készítés minden fortélyát, akkor ne felejts el jelentkezni
az induló barista tanfolyamaink egyikére március 9-én 17 órakor.

Barista tanfolyamainkon vadonatúj őrlőkkel is találkozhattok, az egyik ilyen őrlő az M80 E.

Az M80 E egy elektronikus igényes kávédaráló felhasználóbarát érintőképernyős kijelzővel és érintés érzékeny billentyűzettel. Nincs olyan gomb vagy mechanikus kapcsoló, ami rövidítené a gép élettartamát. A 63 mm-es lapos kések több mint 3,5 kg kávét képesek őrölni naponta, amely ideális kávézókba vagy kézműves kávézókba, ahol közepes mértékű a napi kávéfogyasztás. Felhasználóbarát programozás, valamint a felhasználói felület 7 nyelven is elérhető. M80 E alábbi kiegészítő berendezéseket biztosítja: 500 g tölcsér, illetve Ausztráliában vagy az Egyesült Királyságban csatlakozókat is.

20170307_130620

A készülék energia tudatos, az automatikus kikapcsolási idő programozható, a beállított használaton kívüli idő elteltével az őrlő automatikusan kikapcsol. Lehetőség van a digitális kijelző fényerejének csökkentésére is, hogy ezzel az energiafogyasztást csökkentsük, a gép élettartamát viszont tovább növeljük. Ezen felül beállítható a dátum, az idő, és még az aktuálisan használt kávé keverék is.

20170307_130937

Műszaki szempontból az M80 E, erőteljes 460 wattos motort használ és 63 mm-es nemesacél pengékkel van felszerelve, e kettő kombinációjaként 1600 rpm őrlési sebesség érhető el. Külsőleg, az őrlő egy kézzel polírozott alumínium testben foglal helyet, ami igazi egyedi kialakítás. Végül megemlítjük, hogy a bab tartály 1 kg szemes kávéval tölthető fel.

  20170307_131750  20170307_125947

Az intelligens dizájn a teljesítmény és a rugalmasság érdekében lett tervezve, a Quamar M80 úgy dolgozik, ahogy azt egy elektronikus kávédarálótól elvárható. Az őrlőnek három teljesen különálló és testre szabható adagoló gombja van, mindegyik programozható időalapú a másodperc 1/20 lépésében a maximális pontosság érdekében. Egyszerű karbantartás figyelmeztető jelzést is lead ez a szuper automata espresso készülék.

www.baristaakademia.hu