Tóth Ádám fiatal vállalkozóként kezdett bele az egyedi, saját kezűleg készített kávétömörítők gyártásába. Az informatikai vonatkozású múltja ellenére teljesen új területtel kezdett el foglalkozni és megalkotott egy exclusive, saját márkát. 

Ádámnak volt egy időszaka az életében, amikor bártenderként dolgozott, ekkor nyűgözte le őt a tamperek világa. Mivel nagy részben hosszú nyelű kávétömörítők kerültek forgalmazásba, ami jórészt a nagyobb kezű baristáknak volt kényelmes, ezért célként tűzte ki, hogy olyan tampereket készítsen, amit bárki kényelmesen használhat. A kisebb fanyélnek köszönhetően a tamper súlypontja kiváló lesz, így a tömörítés kisebb energia befektetésével is kivitelezhető.

Természetesen mindenki megtalálja a hozzáillő kávétömörítőt. A kávétömörítő nyél választéka igen széles, több méretben és több fajtában is megvásárolható. Mindegyik felülete precízen megmunkált, 3 különböző fázisban történő csiszolással és végső polírozással készül, ezzel tükör sima felületet és szálkamentes érzetet biztosítva. Az alapanyagok között szerepel a tölgyfa, a diófa, a cseresznyefa, a mahagóni, az eperfa, a szilvafa, az amarant, a padauk és a wenge is. Az egyik érdekes faalapanyag a padauk, Nyugat és Közép-Afrikából származó élénkvörös-narancsvörös színű kemény-lombos fa. A geszt színe -vagyis a fa belseje- a frissen vágott felületen az élénk korall-vöröstől a vörösesbarnáig terjedhet. A fa külső része világos.

Nincs két teljesen egyforma színnel rendelkező nyél, ami a fa természetes jellemének tudható be. Emiatt minden egyes nyél egyedi darab.

A szokásos gyorsan elhasználódó tamper talpak helyett egy erősebb, keményebb, hosszabb élettartamú rozsdamentes acél talp kerül gyártásra. A termékek az egyik legkeményebb ausztenites rozsdamentes acélból készülnek, amely természetesen élelmiszeriparban használhatóak, 0,05 mm pontosságúra esztergáltak és több szenet tartalmaznak, mint a hagyományos termékek.

Gratulálunk Tóth Ádámnak a Tadamm márka létrehozásához, a kivételes odafigyeléssel elkészített kávétömörítőkhöz és sok sikert kívánunk a jövőben!

A Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában magad is megtekintheted Tóth Ádám munkáit, valamint megismerkedhetsz a barista és mixer tanfolyamok helyszínével is. Számos képzési típusból választhatsz, alapfokú, gyorsított, haladó, egyéni, American Bartending, Barista MasterClass, Kettő az egyben: barista és mixer tanfolyam, Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag. Kedvezményeket, ajándék tanfolyamokat, ajándék tréningeket és munkaajánlatot is kaphatsz, ha a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában tanulsz.

Kövess minket  facebookon és instagramon!

Barista és mixer tanfolyam beiratkozás 2018. március 13. 17 óra!

Információ
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu