Kedves egyesületi tagok, érdeklődők!

A SCAE Hungary az oktatási fronton is megkezdi aktivitását, és elindítja workshop sorozatát, melynek első állomása 2016. Július 30.-án 16:00-tól kerül megrendezésre a Barista Akadémián. A program várható hivatalos befejezése 18:00, mely az érdeklődéstől függően elhúzódhat.

A SCAE Education Workshop Series első témája: A víz.

Program:

– Arany Norbert, vegyész mérnök, a BWT műszaki szaktanácsadójának előadása a vízről, annak összetevőiről és tulajdonságairól. TDS, az ideális PH. Vízszűrő rendszerek bemutatása.
– Antalóczy György előadása Mr. Maxwell Colonna Dashwood tanulmányai alapján arról, miként változik meg a kávénk ízvilága, a víz összetételének függvényében.

Mint tudjátok Gyuri felelős a SCAE Hungary szakmai anyagaiért, ezért össze is állított Nektek egy jó kis írásos anyagot az előadásáról.

– Antalóczy György – Mi az a TDS, hogyan lehet mérni?

– Schreiber Nikolett brewers bajnok bemutatója. – Víz teszt, íz teszt, TDS.
Különböző minőségű vízzel készített filter kávék. Hőfok és extrakció.

– Mihályi Zoltán előadása – ahol a Dilmah teákon keresztül kerül bemutatásra a vízminőség, hőfok, áztatási idő, extrakció hatásai. Miért forraljukba vizet minden esetben. Ízbeni különbségek kizárólag a tea termelési magasságának függvényében.(Teakóstolóval egybekötve.)

A workshopra belépő 3500 Ft, melynek befizetésével biztosított a részvétel a rendezvényen. SCAE tagsággal rendelkezők -500ft kedvezményben részesülnek a jegy árából.

A befolyt összegből az egyesület egy hasznos szakmai videót szeretne Nektek készíteni! És hogy miről szól majd a videó? Nem másról mint a tömörítésről és az extrakcióról! Adagolás, updose, szűrőkosár, convex és flat tömörítők, átmérő, vastagság, TDS és a többi. Ugye jól hangzik?

Jelentkezés a workshopra:
info.kavekultura@gmail.com

A rendezvényre a létszám limitált (max. 40fő), így ha biztosan ott szeretnél lenni, ne késlekedj a regisztrációval. 🙂

Barista Üdvözlettel,

Kántor Enikő
SCAE Hungary
Oktatási koordinátor

https://www.facebook.com/events/821702977964343/