Szív, tulipán, rosetta, maci, hattyú, és még sorolhatnám mennyi mindent önthet egy tapasztalt barista egy jól sikerült tejhab segítségével.
A teljesen kezdők először a szív formát gyakorolják, ugyanis erre épül majd a többi motívum. Ha a szív már megy, jöhet a tulipán, végül pedig a rosetta a legtöbb gyakorlást kívánó technika.

A látványos motívumok megszületéséhez nagyon nagy türelemre és kitartásra van szükség, valamint rengetek gyakorlásra.
Természetesen a kiindulópontja a tökéletes espresso, ezért csak annak sikerülhet aki az alapokat már tudja. Tejhab készítésnél a tej minőségére, mennyiségére és a hőfokára kell odafigyelned. A többi pedig a technikán múlik, amit rengeteg gyakorlással sajátíthatsz el. Ha mindezt már magabiztosan csinálod, a kreativitásodra van bízva hogy, mit alkotsz belőle.

Ha szeretnéd Te is kipróbálni a latte art-ot, jelentkezz folyamatosan induló tanfolyamunkra! Ha kezdő vagy de vonzz ez a művészet, gyere és iratkozz be hozzánk szeptember 14-én 17 órától a barista tanfolyamra, ahol megtanulhatod az alapokat.