Célok

A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola 12 éve foglalkozik baristák és mixerek magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak.

Célunk, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Legyen szó bárról, kávézóról, étteremről, folyami vagy óceánjáró hajókról. Tanfolyamaink országszerte 24 városban elérhetőek, és folyamatosan indulnak.

Oktatóink 10 éve foglalkoznak a bár szakmával, számos hazai és világversenyen értek el helyezést, szereztek tapasztalatot és tudást. Folyamatosan követik a szakma változásait, figyelik az új trendeket, és ezeket az ismereteket adják tovább hallgatóiknak, hogy kamatoztatni tudják munkájuk során. Az iskola felkészíti a tanulókat, a szakma feladataira.

A Barista Akadémián több képzési modul is megtalálható, a hobby, kezdő kurzustól egészen a haladó, profi szintű latte art-ig mindent el tudsz sajátítani. A barista tanfolyamon különböző kávéfajtákat, pörkölési módokat ismerhetsz meg. Megtanulhatod, hogyan kell beállítani az őrlőt és elkészíteni a legtökéletesebb espressot, valamint a krémes tejhabot, ami kulcsa minden egyéb kávéitalnak, és az egyre közismertebb Latte Art-nak. Kiderül mennyire jó a szaglásod, ugyanis minden óra illatteszttel kezdődik, amin érdekes dolgokat tudsz meg. Megismerheted és elsajátíthatod az alternatív kávékészítési technológiákat. Felfedezheted a topping sauce-ban rejlő lehetőségeket, hogy milyen mintákkal díszítheted már az alap tanfolyamon a kávédat. Fokozzuk a hangulatot a bárpult mögött, különféle kávés koktélok elkészítésével és kóstolásával. Tuti hogy az ír kávé lesz a kedvenced! A latte art órákon megtanulhatod, hogyan varázsold el a vendégeket minél kacifántosabb és lélegzetelállítóbb mintákkal, mindeközben a tejhab készítést is mélyíted.

A mixer tanfolyamon megismerkedhetsz a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával, berendezésükkel és a használatos eszközökkel. Elsősorban az a fontos, hogy legyen italismereted, legyél tisztában az alap italok történelmével is. Gyakorlati órákon a standard és modern bartending elemeit ötvözve keverheted a világ legmenőbb koktéljait! Bártender szövetségek működése, hazai és nemzetközi versenyekről tudhatsz meg többet az órákon. A bár összes italának szakszerű receptje, szervírozása nem kis tudás, ne de még a díszítés is egy elengedhetetlen rész. Így áll össze a folyamat, melyet tökéletesen elsajátíthatsz nálunk. Ha megszerezted az alapismereteket, jöhet a haladó tanfolyam! Olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást szerzel, amely birtokában biztos a siker a világ bármely pontján a bárpult mögött!

Elsődleges célunk, hogy a tanulók megszerezzék azokat az ismereteket és készségeket, melyekre szükség van egy bártender munka keretében. Kulcsfontosságú, a vendégekkel való közvetlen foglalkozás, mindig szem előtt tartani, hogy a vendég az első. Próbáljuk tudatosan „nevelni” hallgatóinkat a szakma fontosságára, hogy munkájukkal öregbítsék a szakma hírnevét. Nem csak a szakmabeli oktatás fontos, hanem az egyén erkölcsi és magatartásbeli hozzáállása is, ez is beletartozik ars poeticánkba. A szakmai ismereteket és tájékozottságot, az elméleti és a gyakorlati jártasságot szeretnénk erősíteni, amely megalapozza a sikeres munka elvégzését. Szeretnénk, ha minden tanulónk számára ez a szakma nem csak munka lenne, hanem hivatás!

Hasonló megfontolásból szervezünk az iskolában ingyenes tréningeket, melyek kiegészítik az alapokat. Meggyőződésünk, ha a tanuló mindezeken részt vesz, nagyon sok plusz dolgot tanulhat.

Bártenderré válni komoly kihívásokat rejtő feladat. Ha már elsőrangú bártender valaki, de nem tud elhelyezkedni, akkor a lehető legjobb helyen számára a Barista Akadémia és a Mojito Mixerskola! Ugyanis az ingyenes tréningek a vendéglátás fortélyaira készítik fel az érdeklődőket!

Kommunikációs tréningen az önismeret, a vendégismeret, 1-2 eladási ötlet, valamint a magabiztos kiállás gyakorlása a menü. A tanfolyam segítségével egyenes úton haladnak a tanulók afelé, hogy a legjobbak legyenek a szakmában! A hatékony kommunikáció, együttműködni csapatban, a konfliktus és a stresszkezelés, vagy egy jó szakai önéletrajz és motivációs levél, mind-mind segít kitűnni a többiek közül!

Legjobb bártendereknek is problémát okozhat, az a fránya angol, ami miatt lehetetlen feljebb kerülni a ranglétrán. Nem kell aggódni, mi ebben is segíthetünk, hiszen iskolánkban rendszeresen van lehetőség az ingyenes angol bárszaknyelv képzésre! A képzés célja, olyan stabil nyelvtudás megszerzése, mellyel angol nyelvű környezetben az intenzív kommunikáció sem okoz gondot!

Standolás és elszámoltatás tréningünkön a bár gazdasági működéséről tanulhatnak hallgatóink. Matematikai feladatok keretein belül az árképzés formáit, a standolást és a leltár készítését tanítjuk meg.

Fontos megismerniük a tanulóknak a kiszolgálás menetét, a rendelésfelvételtől a számlázásig. Hogyan ajánljanak italokat és hogyan szolgálják fel a vendégeknek. Erre való a pincér tréning!

Egy rendezvény nem csak a forgalmunkat növelheti. Sokat lendít a marketingen, lehetőséget ad újdonságokat kitalálni. A rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért felelős személynek számos ismerettel és szakmai tudással kell rendelkeznie. Egy jól sikerült rendezvény jó reklámot, újabb vendégeket hozhat.  Az egyik legfontosabb alapelv, hogy a rendezvény zökkenőmentes legyen, senki ne találjon kivetni valót a rendezvény után. Rendezvényszervezés és lebonyolítás tréningünkön megtanulod, hogy mire kell figyelni, annak érdekében, hogy sikeres legyen az összejövetel.

Nálunk nem csak barista vagy mixer képzés folyik, hanem lehetőség van professzionális american és flair bartending oktatásra is. A tanfolyam célja a pontos, gyors és látványos koktél készítése és oktatása. Az alap szint továbbfejlesztése a haladó tanfolyam, mely során a tanulók a Working és a Performance tudásukat emelik magasabb szintre, ami által képesek lesznek Mixer Show összeállítására.

A látványos italkészítés elengedhetetlen része a flair tréning. Bár trükkök elsajátítása üveggel, shakerrel, pohárral és mércével megspékelve. Ezen ingyenes képzésünkön az érdeklődők kipróbálhatják magukat, és minden bizonnyal kedvet kapnak majd, hogy bővítsék repertoárjukat!

Ajánljuk a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola képzéseit mindazoknak, akik most ismerkednek a kávé és koktélok világával, illetve azoknak a vendéglátósoknak, akik alapismereteket szeretnének szerezni a témában, legfőképp a fejlődni vágyóknak és az új ismeretek megszerzésére áhítozóknak!