“Vodka-martinit! Rázva, nem keverve!” Mindenki jól ismeri James Bond egyik már-már védjegynek számító mondatát. De vajon megállja-e a helyét ez a kérés egy koktélbár pultjánál ülve és egyáltalán hogyan is válhatunk népszerű bártenderré? A Mojito Mixeriskolában a tanulók az alapoktól kezdve sajátíthatják el mindazt, ami egy mixer szakmához nélkülözhetetlen. 

A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat és sommeliereket. A mixeriskolában végzett hallgatók már 20 országban találtak állást világszerte. Az oktatók számos országban dolgoztak, tanultak és a mai napig fejlesztik tudásukat.

A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a náluk megszerzett, magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Az iskola a Bacardi hivatalos magyarországi mixer iskolája, a Bacardi termékek mellett több mint 300 fajta itallal ismerkedhetnek meg a hallgatók.

Milyen tanfolyamok közül választhatunk?barista_kepzes_tanfolyam

Az alapfokú mixertanfolyamon hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával és a bárban használatos eszközökkel. Az italtörténelem során kiderül hogy a bárban használt italok hol, hogyan, miből készülnek, milyen kategóriák és típusok léteznek. Számos ismert és kevésbé ismert italok is kóstolásra kerülnek, mint a rum, a vodka, a gin, a whisky, ánizs alapú italok, a cachaça vagy másnéven “Brazil rum”, ami a Caipirinha koktél alapanyaga. A képzéseken külön órát szentelnek a reális bárhasználatnak, a báreszközök használatának és a koktélkészítési technikák szakszer elsajátításának. A gyakorlati órákon a világ legnépszerűbb koktéljait készítik el a tanulók,  például Bloody Mary, Tequila Sunrise, Piña Colada vagy a B’52. A mixer képzésen megtanulható a free pouring töltés, vagyis hogyan töltsük mérce nélkül pontosan a szükséges mennyiséget. Az ital felismerési képességeket is fejlesztik a mixertanfolyamon elvégzett vaktesztek és illat felismerések alapján.

A gyorsított mixertanfolyam során a teljes tematikát fele annyi idő alatt lehet elsajátítani, mint az alapfokú normál mixertanfolyamon. A 6 hetes képzés során intenzívebb tempóban, egyszerre több koktél receptúrát tanulnak meg a hallgatók. Azok, akik a munkahely miatt rövidebb idő alatt szeretnék megszerezni a szakmáról szóló tanúsítványt, mindenképp ajánlott gyorsított képzést választani.

Az egyéni mixertanfolyam keretein belül lehet a legrövidebb idő alatt elsajátítani a teljes tananyagot. Ezen a képzésen az oktató egy tanulóval foglalkozik, saját ütemterv alapján. Akár 1 hét alatt sikeres vizsga tehető és a tanulók a magyar-angol nyelvű tanúsítvány mellé egy Boston shakert kapnak ajándékba.

A sikeres alapfokú mixertanfolyam után a következő lépcsőfok a haladó mixertanfolyam, ami olyan átfogó szemléletet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely birtokában biztos a siker a világ bármely pontján a bárpult mögött. Az oktatási napok időpontjait a hallgatókkal közösen alakítja ki a Mojito Mixeriskola. Előkerülnek a bonyolultabb receptúrák, Európa, Amerika, Kuba, Brazília Polinézia és Hawaii tradicionális koktéljai, valamint betekintést nyerhetünk a molekuláris mixológiába is.

barista_kepzes_tanfolyam

Egy bártender munkája nem csak a koktélok elkészítését foglalja magában. A bárba érkező vendégek egy része igazi showt akar látni, így a mixerek feladata a vendégek elkápráztatása nemcsak a koktél ízével, hanem annak látványos elkészítésével is. Manapság rendkívül sok vendéglátó egységbe FLAIR tudással rendelkező mixereket keresnek, itthon és külföldön egyaránt. Az American Bartender és a Flair tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az alapfokú és haladó tanfolyamon megszerzett gyakorlati tudás, free pouring (kiöntő nélküli szabadtöltés) technikák segítségével, magas-rutin szintre emelése.

A Mojito Mixeriskola tanfolyamai vidéki városokban is indulnak, mint Békéscsaba, Cegléd, Baja, Győr, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Szentes, Veszprém, Szolnok, Sopron, Szombathely, Székesfehérvár, Szekszárd, Szeged.

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu