Az őszi szezonban a forró italok mellett, nagy hangsúlyt kapnak a borok is. Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica immár 7. alkalommal rendezi meg borkóstolóját. A kiállításon az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, közel 30 bortermelő) túl, külföldi borászok is kiállítanak Európa számos bortermelő vidékéről. A jelige most is a természethűség. A több mint 100 kiállított bor mellett, számos hasonló identitással készült italokat és ételeket is kóstolhatnak a rendezvényre ellátogatók, valamint a Mitiszol Fesztiválon kerül megrendezésre a Barista Liga versenysorozat 3. fordulója is.

A programok között a szokáshoz híven a sétáló kóstoló során 12-19 óra között ízlelhetjük az autentikus borokat. A 42 Coffee a fesztiválon tartja meg a Magyarországon elsőként megrendezett Hungarian Barista League 2017-2018 versenysorozat 3. fordulóját. A Házikó egy “Miteszel” névre keresztelt projektet mutat be a nagyközönségnek. Egyéb ital kategóriában is számos természetes módon készült vitamin dús italokat és organikus alapanyagokból készült ételeket is fogyaszthatnak a vendégek. barista_kepzes_tanfolyam

A Mitiszol Fesztivál ad otthont egy különleges barista versenynek is, ez a Hungarian Barista League 2017-2018 versenysorozat egyik hivatalos állomása!

Időpont: November 18.
Helyszín: Millenáris Park, D Épület, Budapest

A Hungarian Barista League 2017-2018 harmadik fordulójának kategóriája a cupping. Ez egy Standard Cupping verseny, ahol a legjobb 8 jut tovább. A cupping, vagyis a kávé kóstolása tulajdonképpen a minőség-ellenőrzés módszere a kávézás világában. A verseny a kávé kóstolásáról szól, nem felismerni kell a kávék fajtáit, származását, hanem ki kell választani azt az egy csészét, amiben nem ugyanaz az ital van, mint a másik kettőben, vagyis a verseny során a kóstolók, vagyis a cupperek tudását mérik. Nyolc úgynevezett háromszögből kell kiválasztani az eltérő kávét, amire 8 perc áll a rendelkezésre, és legalább kettőbe a három csésze közül bele kell kóstolni a versenyzőnek. Egyszerűnek hangzik, de nem az, mivel 8 esetben egymás után kell eltalálni a helyes csészét. A versenyzők elé kerülő csésze-hármasokat hasonló karakterisztikájú, legtöbbször azonos termőterületről származó kávék közül válogatják, így előfordulhat, hogy a kávék közötti különbségek elenyészőek és nehezebb megállapítani az oda nem illőt.

barista_kepzes_tanfolyam

Ha szeretnéd Te is megmérettetni magad a kávé világában, szívesen megtanulnád a kávé készítés művészetét vagy mindened a kávé, akkor jelentkezz a Barista Akadémia barista tanfolyamaira, ahol Te is baristává válhatsz! Az alapfokú, gyorsított, haladó, vagyis latte art és az exkluzív egyéni/VIP barista képzéseink közül választhatsz. Minden tanulónk számára részletfizetést biztosítunk és a barista képzés volt és jelenlegi hallgatói ingyenesen vehetnek részt a továbbképzési tréningeken is.

A honlapunkon és közösségi oldalainkon megosztott aktuális állásajánlatok közül válogatva garantáltan találsz munkát is. Társiskolánkkal, a Mojito Mixeriskolával indított Kettő az egyben: barista és mixer tanfolyam választásával kedvezményesen végezheted el a képzéseket, így a kávéitalok mellett a koktél készítését is lépésről lépésre megtanulhatod!

A barista és mixer tanfolyamra november 9-én, 17 órakor személyesen tudsz beiratkozni a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában (1071 Budapest, Lövölde tér 2.). Nincs szükség előképzettségre, csak elhatározásra!

A Mitiszol Fesztivál részleteit és a kiállítói listát a Mitiszol Fesztivál hivatalos honlapján találod meg.

www.baristaakdaemia.hu