2018. március 3-4. között ismét megrendezésre kerül a Magyar Amatőr Barista Bajnokság a KávéBár Bazár esemény keretein belül. A helyszínt az Erzsébet téri Akvárium Klub biztosítja. A látogatókat az alábbi programok várják: Magyar Barista Bajnokság, Magyar Amatőr Barista Bajnokság döntő, Magyar Sommelier Bajnokság döntő, Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, kiállítások, előadások és workshopok. 

barista_kepzes_tanfolyam

Időpont: 2018. március 3-4., 9:00-14:00
Helyszín: Akvárium Klub
.                 (1051 BP., Erzsébet tér 12.)

Két napos KávéBár Bazár rendezvényen izgalmas előadások, kiállítások, versenyek, valamint korlátlan kávékóstolások, borok, párlatok egyéb italkülönlegességek kóstolása várja a vendégeket.

A tervezett programok az alábbiak szerint valósulnak meg:
Magyar Barista Bajnokság (szombat-vasárnap),
Magyar Amatőr Barista Bajnokság döntő (vasárnap)
Magyar Sommelier Bajnokság döntő (plusz helyszínen, vasárnap)
Magyar Bármixer Unió BárBeszéd konferencia (vasárnap)
Előadások, workshopok (szombat)
valamint a kiállítói standok az Akvárium összes termében mindkét nap elérhetőek.
A sommelier bajnokság döntője külső helyszínen, a Gerbeaud Átrium termében lesz vasárnap.

barista_kepzes_tanfolyam

A Magyar Amatőr Barista Bajnokságon a versenyzők a meghatározott idő alatt elkészített kávéitalokat felszolgálják a zsűrinek. A szakmai zsűri ezeket a kávéitalokat különböző szempontok alapján bírálja.

A következő kávéitalokat kell elkészíteni és felszolgálni minden versenyzőnek:
– 2 db tökéletes espressot ( 25-30ml, szempont a kávé hőmérséklete, állaga, cremája, ízjegye )
– 2 db tökéletes cappuccinot ( 150-180ml, szempont a tej állaga, az ital hőmérséklete a minta szépsége, a minta elhelyezkedése a csészében )
– 2 db kreatív italt, aminek tartalmaznia KELL poharanként 1-1 espressot (fontos, hogy itt az espresso domináljon az italban, hőmérsékletét a prezentáció alatt kell jelezni )

A verseny menete:
– 10 perc felkészülési idő
– 12 perc verseny idő
– 10 perc takarítási idő
A verseny idő alatt kell elkészíteni és prezentálni az előírt italokat. A kreatív ital NEM tartalmazhat alkoholt semmilyen formában. Ezen felül nem használható toxikus anyag sem (pl: tonkabab). Bármi más felhasználható az italhoz. Fontos, hogy minden esetben 100% Arabica kávéból készüljenek az italok.

Még több részlet található a Magyar Amatőr Barista Bajnokság esemény facebook oldalán, valamint a KávéBár Bazár esemény facebook oldalán.

barista_kepzes_tanfolyam

Téged is érdekel a kávé vagy az alkoholos italok világa? Egy reggeli, krémes cappuccino vagy egy izgalmas ízvilágú koktél egy parti alkalmával? Szívesen készítenéd Te magad az italokat, vagy jól kereső szakmát szeretnél? Akkor ne maradj le a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola barista és mixer tanfolyamairól. Jelentkezz február 12-én induló alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, szuper intenzív és egyéni barista és mixer képzésekre, ahol ajándékba adunk többféle továbbképzési tréninget: pincér, standolás, rendezvényszervezés, kommunikációs, free pouring és angol bárszaknyelv tréningeket. A barista és mixer képzésen új barátok, szakmai kapcsolatok, munka ajánlatok és fantasztikus hangulat vár Rád.

Ha a barista és a mixer tanfolyam is érdekel, akkor a Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, olyan alternatívát ad, amellyel kedvezményes végezheted el a mixer és barista tanfolyamot is. A barista és mixer tudással együttesen komoly előnyre tehetsz szert a vendéglátó iparban.

Tervezz előre és ne maradj le a mixer és barista tanfolyamokról,
iratkozz be 2018. február 12-én, 17 órakor!

További részletekért böngéssz a Tanfolyamok menüpont alatt, vagy keress minket facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu