Nemrég forgattunk a HírTv Panaszkönyv című műsorával, ahol górcső alá vettük Budapest patinásabb és kevésbé frekventált kávézóinak, limonádé kínálatát.

Minden bizonnyal a limonádé recept könnyűnek tűnik, ám okoztak meglepetéseket a teszt során felkeresett helyek frissítői. Sokféleképpen készíthetünk üdítő limonádét, de egy biztos, a friss alapanyagok a legfontosabb hozzávalók. Friss citrom, narancs, jég és némi dísz tökéletes ízt és látványt nyújthat, aminél nem is kell több. Pofon egyszerű recept, mégis odafigyelést igényel.

Ugyanis érdemes figyelmet fordítani az alapanyagok frissességére, hiszen nem szép látvány a barnuló esetleg rothadó gyümölcs használata. Biztosan Ti sem gondoltátok volna, de ilyennel is találkoztunk a forgatás során.

A videóban megnézhetitek, hogy alakult a sorrend és milyen esztétikai és minőségi hibákkal vagy éppen milyen szuper ötletekkel találkoztunk.

Érdemes nyomon követni a panaszkönyv című műsorát, hiszen számos érdekes témával találkozhatsz.

Klasszikus  recept fél literes limonádéhoz:

  • 2,5 cl lime, citrom keverék fele-fele arányban
  • 2,5 cl cukorszirup
  • 5 cl frissen facsart narancslé

A poharat félig tesszük jéggel, maradék helyet kitöltjük szódával, a tetejére félbevágott narancs szeleteket teszünk legyező formára nyitva.

http://hirtv.hu/panaszkonyv/40-euro-1352076