Veled is előfordul, hogy irigykedve nézed a pult mögött álló baristákat, akik olyan mintákat kreálnak a cappuccinodra, amit már művészetnek nevezhetünk?! Az első rácsodálkozáson túllépve, arra gondolsz, ezt meg hogyan csinálta, biztosan nagyon nehéz és bonyolult lehet. Valóban sok gyakorlás kell mire valaki magabiztosan egymás után készít el akár egy alap mintát, akár bonyolult kompozíciókat. Ahhoz, hogy valaki barista legyen nincs szükség különleges képességre, csupán szorgalomra és gyakorlásra.

barista_kepzes_tanfolyam

A Barista Akadémián lehetőség van olyan tanfolyam elvégzésére, ahol a már alaptudással rendelkező hallgatók tovább fejlődhetnek a latte art területén is. A haladó vagyis a latte art tanfolyam folyamatosan jelen van a Barista Akadémia tanegységében. Az egyik leglátványosabb része a barista szakmának, ezzel garantáltan több vendéget lehet a kávézóba csalogatni és a munkaerőpiacon is nagyobb eséllyel indulhatsz ezzel a plusz tudással. Az egyik előnye, hogy a képzéshez bármikor lehet csatlakozni, folyamatosan induló tanfolyam típus. A latte art tanfolyam keretein belül a tanulók gyakorolják a cappuccino és a tejhab készítést, valamint a tejhabbal készíthető öntési mintákat. A tanfolyamon olyan alapöntéseket sajátíthatsz el, mint a szív, a tulipán és a rozetta. Ha valaki tovább halad a mintákban, akkor bonyolultabb formákat is gyakorolhat, például medve, oroszlán, nyúl, hattyú és még más állatok öntését is.

A Barista Akadémia célja, hogy a képzésen részt vevők minél több mintához jussanak. Természetesen ez mindig hallgatón is múlik, nem vagyunk egyformák, valaki könnyebben tanul, valakinek több gyakorlásra van szüksége.

A képzés tematikája nagyjából 10% elméleten és 90% gyakorlaton alapszik.barista_kepzes_tanfolyam
A haladó barista tanfolyam tematikája:

 • Ismétlés:
  tökéletes tejhab készítés
 • Szív öntés
  öntés technika gyakorlása
 • Rozetta öntés
  öntés technika gyakorlása
 • Tulipán öntés
  öntés technika gyakorlása
 • Kreatív öntési technikák (például medve, malac)
  öntés technika gyakorlása

A képzés időtartama 7 alkalom, alkalmanként 3 óra. Hallgatóink részére a tanfolyam sikeres elvégzése után magyar-angol nyelvű nemzetközi haladó barista tanúsítványt állítunk ki. És ne feledd bármikor csatlakozhatsz a Latte Art tanfolyamhoz!

A budapesti barista tanfolyamaink között megtalálható az alap, gyorsított, szuperintenzív, haladó és egyéni barista tanfolyam típusok. Az alap barista tanfolyam keretein belül 6 héten keresztül sajátítják el a tanulók azt a tudást, ami a barista szakma alapját képezi.  A gyorsított és szuperintenzív barista képzésen mindezt rövidebb időn belül lehet elvégezni. A VIP, vagyis az egyéni barista képzésen akár 1 hét alatt is teljesíthető a tematika és az oktató csak Veled foglalkozik, így maximálisan kihozza belőled mindazt a gyakorlati tudást, ami nélkül egy barista sem kezdheti el karrierjét. A Barista Akadémia a budapesti tanfolyamokat néhány vidéki nagy városban is elérhetővé teszi, ilyen például Cegléd, Szeged, Békéscsaba, Baja, Kecskemét, Hódmezővásárhely, Székesfehérvár, Pécs, Szentes, Gyöngyös, Sopron, Szombathely, Győr.

Információ és jelentkezés:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

.