Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezett KávéBár Bazáron ismét bizonyíthatják rátermettségüket, kreativitásukat és szakértelmüket a baristák és bármixerek.

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a bármixerek, baristák, sommelierek munkája a vendéglátásban, amit mi sem bizonyít jobban, hogy évente több versenyen is megmérkőzhetnek egymással és megmutathatják munkájuk jelentőségét a színpadon. Az ízkísérletezés mesterei a hétvégén újabb lehetőséget kapnak a bizonyításra, nevük és italaik a köztudatba való kerülésére, hírnév szerzésre.

A Magyar Bajnokság másik versenyszáma, a Latte Art Bajnokság is a KávéBár Bazár keretein belül zajlik. A főszerepet itt a kézügyesség, a kreativitás kapja, melynek csak a képzelet szabhat határt.

Az indulók először egy elődöntőn vesznek részt, melyen kifejezhetik művészi énjüket. Majd a továbbjutók a végső összecsapáson, a finisben találkoznak újra. Az elődöntőn a versenyzők két szabadon választott és két “designer” minta öntését kapják feladatként. A döntőben a szabadon választott minta mellé két macchiato-t is el kell készíteni és prezentálni a bírák felé.

A “designer” minta öntésénél a csésze mérete meg van határozva, 190 ml és 300 ml közöttinek kell lennie. Az ehhez szükséges kávét és tejet biztosítani fogják a versenyen. Az indulók választhatnak, hogy szimpla, dupla espressoval vagy ristrettoval akarnak dolgozni. Díszítésként elfogadható a csokipor és a szirup, valamint ételfesték is használható.

A szabadon választott minta öntésénél nem engedélyezett a felületi díszítés, és a csésze méretét illetően, szintén 190ml és 300ml közötti a megengedett. Valamint a versenyzők választhatnak, hogy szimpla vagy dupla espressoból illetve ristrettoból készítik italukat.

Feszegetni kell a határokat, új mintát, képet, figurát kell elkészíteni! Ez az, amire ebben a kategóriában szükség van, amivel nyerni lehet!

Eddig minden évben meglepik a baristák az újabb és újabb már hihetetlennek, kivitelezhetetlennek tűnő minta megöntésével a zsűritagokat. A minta eredetisége mellett a zsűri pontozza a szimmetriát, a kontrasztot, a precizitást, a kivitelezést és a tejhab minőségét.

Haladó barista tanfolyamunkon te is megtanulhatod az alap minták öntését és további kreatív minta kikísérletezésére is van lehetőséged! Gyere Latte Art képzésünkre, és ne csak csodáld, hanem öntsd meg Te a szebbnél szebb mintákat. Jelentkezni folyamatosan lehet!!!

Kép forrás: evoke.ie

www.baristaakademia.hu