Tudtad, hogy az arabica valójában a robusta és egy másik növény kereszteződéséből származik?

Ilyen és ehhez hasonló érdekes és új információkat tudhatsz meg a The world atlas of coffee című, James Hoffman által írt könyvből.

Viszonylag sok magyar nyelven kiadott könyvet találunk a témáról és van köztük egy-két olyan is ami nem csak a múltszázad kávé kultúráját ecseteli, viszont egyik sem érinti olyan részletesen és alaposan az egyes témákat, mint ez a kiadás.  (véleményünk szerint:)

A szokásos tematikát, a „cserjétől a csészéig” elvet követi a könyv, de a mai friss információkkal kiegészítve, alátámasztva kutatási eredményekkel.

Végre nem csak a különböző termőterületek, kaptak helyet a könyvben, de a legismertebb kávé fajták is szerepelnek a leírásban mint például, hogy milyen jellemzőkkel bírnak az újhullámos kávék piacáról megszokott SL-28, SL-34 és társai.

A könyvet nem csak kezdőknek, már profi baristáknak is ajánljuk és azok is hasznos információkat nyerhetnek belőle akik pl. szakdolgozatra készülnek.

Magyar oldalon eddig nem találtunk disztribútort, de külföldi oldalakról könnyen beszerezhető, hozzánk 10 nap alatt érkezett meg.