Egy újabb remek könyvet szeretnénk nektek ajánlani, ami nemcsak a különleges kávékat, de a legjobb barista technikákat is bemutatja. Magyar nyelven talán még nem jelent meg ilyen komplex, kávéval kapcsolatos kiadvány. Amellett, hogy rengeteg aktuális kávéismeretet sűrítettek a könyvbe, megannyi jól illusztrált képet találhatunk benne. Ha valaki most kezd ismerkedni a kávé világával, vagy éppen most végez egy barista tanfolyamot, akkor ez lesz a megfelelő segédanyag számára.

A számos témakört érintő könyvet, magyar baristák lektorálták, ami garantálja a szakmaiságot. A könyvben termőterületek szerint tudjuk nyomon követni a kávé útját, az ültetvényektől egészen a csészéig. Sokat megtudhatunk a kávégépekről és az őrlőkről is, ezáltal jobban megérthetjük az espresso készítés legfontosabb tényezőit, amely meghatározza a minőséget.

Külön kiemelnénk, hogy a könyvben fellelhető egy magyar nyelvű aroma kerék is, ami segít tájékozódni az ízek világában. Egy barista képzésen elkezdünk ismerkedni ezekkel az ízekkel, tanulmányozzuk őket, majd ennek ismeretében, további kóstolással egyre magasabb szintre juthatunk szakmailag.

Mindemellett a mű, a latte-art-tal is foglalkozik és természetesen sok-sok receptrúrát is tartogat, ami akár egy itallap megírásában is segítségre lehet.

Az internetről könnyedén beszerezhetitek ti is.

Jó szórakozást!

www.baristaakademia.hu