Ízesítsd a kávéd, a karácsony hangulatával! Az ünnepi alkalomhoz mindenkinek kijár egy kis kényeztető finomság. Akár kávézóban beülve, akár az otthon melegében te is könnyen készíthetsz magadnak karácsonyi kávékölteményeket.

Korábbi cikkünkben olvashattál 3 szuper téli, forró italról, amelyek receptjeit megtalálod a linkre kattintva, ezeket továbbra is előszeretettel ajánljuk, mert könnyen elkészíthetők és isteni finomak. Ezeken a hideg napokon nemcsak felmelegítenek az italok, de a benne rejlő fűszerek jótékony hatást gyakorolnak a szervezetünkre.
http://baristaakademia.hu/melengeto-italok-huvos-estekre/

Különleges karácsonyi ízű kávédat te magad is kitalálhatod, nem kell mások receptjeit követned. Rengeteg fűszer közül választhatsz, amelyeket tetszés szerint variálhatod, hogy megidézd a karácsonyi illatokat az otthonodban és a hangulatot magadban. A szegfűszeg, a fahéj és a vanília nélkülözhetetlen a karácsonyi ízek elérésében. Ezek mellett a narancs a szerecsendió és a kardamom illata varázsol számomra leginkább karácsonyi hangulatot a lakásba. A mandula, a dió, és a kakaópor csak még jobban fokozza az élményt. Egy kis gesztenyepüré vagy gesztenyedarabka, csokoládészeletek és vaníliarudak pedig csak hab a tortán! És a különféle ízesítésű tejszínhabokról még nem is beszéltem. Készítsd el a magad ízvilágának megfelelő kávét, légy kreatív és bátran kísérletezz. Jó párosítás a szegfűszeg, kardamom és a kakaópor. A gesztenyepüré, fahéj, mandula és a dió szintén jó egységet alkot. Az alma a gyömbér és a juharszirup is egy variáció lehet, de az alma a vaníliasziruppal lesz igazán a tuti.

Ha még ennél is egyszerűbb elkészítési módra vágysz, önts szirupot a kávédba. A különféle ízesítésű szirupokban a finom fűszerek csábító kombinációját élvezheted. Könnyen ünnepi hangulatot teremthetsz a sütőtök, az almáspite, a vanília, a karamella, a mandula, a fahéj, a csokis süti, a brownie és mézeskalács ízű variációkkal.

Végül az alkoholos kávékoktél szerelmeseit se hagyjuk ki, a tojáslikőr és a rumos-mézes kávékoktél megéri a pénzét. A tojáslikőrt nem kell bemutatnom, a rumos-mézes kávékoktélhoz pedig a kávét, a mézet, a tejszínt és a rumot összeturmixoljuk és lehűtött pohárban hidegen fogyasztjuk.

A különleges kávék mellé, hasonló íz világú desszert dukál. Karamellizálj almaszeleteket, csinálj karácsonyi mintájú mézeskalácsokat, süss mézes sütőtököt vagy egy egyszerű bögrés diós süteményt és fokozd az élményt.

Ha nem mersz egyedül nekirugaszkodni a kávékészítésnek, barista tanfolyamunkon megtanulhatod ennek a módját, és legközelebb már magabiztosan és hozzáértéssel készítheted el Te magad a karácsonyi kávévariációdat!

Az ünnepek alatt kuckózzatok be a nappaliba és kényeztessétek magatokat kávés finomságokkal. És, hogy az ünnep igazán teljessé váljon, reméljük a hó is megérkezik lassan. 🙂

www.baristaakademia.hu