Ahány ember, annyi szokás!-tartja a mondás. Ez a nemcsak egyén függő, de az országokra, a kultúrákra és a közösségekre is igaz. Tudjuk, hogy az olaszok, a franciák, a törökök és több európai ország is nagy kávéfogyasztó múlttal rendelkeznek. Ismerjük meg. Nézzük meg, melyik országban mi a nagy kávé kedvenc és mit érdemes innunk, ha elakarunk vegyülni a 

Vietnám barista_kepzes_tanfolyam

A vietnami embereknek sajátos kávé fogyasztási kultúrájuk van. Általában 2 dl-es üvegpohárban szolgálják fel a forró italt sűrített tejjel. A sajátos elkészítési mód a következő: egy üvegpohár aljára kerül a sűrített tej, a pohárra egy kis szűrő (phin) kerül, amiben a kávé van forró vízzel, így egyenesen a pohárba, rétegesen a sűrített tejre csöpög a kávé. A csöpögési idő 3-4 perc, ennek köszönhetően magas a koffeintartalma.

Oroszország

Az oroszok rendszerváltást megelőzően nem bonyolították túl a kávéfogyasztást. A legnépszerűbb a hosszú kávé volt, vagy teljesen feketén, vagy cukorral, vagy sűrített tejjel. Napjainkra azonban rengeteg kávézó nyílt Moszkvában és válogathatunk a jól megszokott kávéitalok kínálatából.

Törökországbarista_kepzes_tanfolyam

A török fekete kávé nagyon erős, étkezést követően szolgálják fel egy kis édességgel, ami csökkenti az ital intenzív ízét. A török kávé, a kávé elkészítésének módjára utal. A cezve, vagy más néven ibrik egy olyan edény, amit kifejezetten egy bizonyos stílusú kávé elkészítéséhez használnak Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A teste lehet fémből, rézből, vagy esetleg kerámiából is, amihez egy hosszú nyél csatlakozik.

Olaszország

Olaszországban a reggel egyenlő a kávéval. Cappuccinot az olaszok csak reggel isznak., minden más időpontban jöhet az eszpresszó. Az olaszok eszpresszójukat többnyire a pultnál állva felhajtják, mintha egy feles lenne. Az eszpresszót nem illik elvitelre kérni és néha egy kis alkoholt is belecsempésznek. A kávé mellé egy kis pohár vizet is felszolgálnak, odafigyelve a kávé vízhajtó hatására.

Franciaország

A franciák nagy kedvence a Café au Lait, ami forró tejjel készül, tipikus reggeli ital a croissant mellé. Az itallapokon találkozhatunk a tejes kávé francia változatával a Café Russe néven ismert forró itallal. A pohárban rétegesen kerül a tejhab, a kávé, majd megint a tejhab.

Spanyolország és Portugáliabarista_kepzes_tanfolyam

A helyiek közkedvelt itala a cortado, amit reggelente és a szieszta idején szürcsölgetnek. 1dl-es üvegpohárban szolgálják fel, eszpresszó alappal, gőzölt tejjel és vékony tejhabbal készítik. A spanyol és portugál kávézókban természetes sok más kávéitalt kérhetünk és minden bizonnyal a cappuccinonkat, cortadonkat egy-egy latte art mintával díszítik.

.

A cappuccino alapja az eszpresszó. Cappuccinos csészébe készítjük el az eszpresszót, majd a tejet felhabosítjuk és hozzáadjuk a presszó alaphoz. Ha Te is szeretnéd megtanulni, hogy milyen a tökéletes tejhab és cappuccino, akkor ne maradj le az október 9-én induló barista tanfolyamról. A barista képzésen a standard kávéitalok mellett az alkoholos kávé italokat is megismerheted, amivel kicsit belekóstolhatsz a mixerek, bartenderek világába is. Ha bárpult mögött a kávé mellett a koktélok elkészítését is szívesen megismernéd, akkor a Kettő az egyben: barista és mixertanfolyamot Neked találták ki, ezzel a képzési típussal kedvezményesen végezhetted el mindkét tanfolyamot.  Ha vidéken laksz, akkor sincs ok az aggodalomra, mert több vidéki nagyvárosban is indul barista és mixerképzés, Szolnokon, Hódmezővásárhelyen, Cegléden, Békéscsabán, Baján, Kecskeméten, Szegeden és Szentesen is! Légy Te is a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola hallgatója!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu