Nyári szezonban szeretnél kikapcsolódni, szórakozni, de egyben hasznosan töltenéd a szabad időd?! Erre megoldás a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola képzései. Az órák nagyszerű hangulata, remek oktatók várnak és új emberekkel ismerkedhetsz meg. Mindemellett rengeteg tudásra tehetsz szert a kávé és az italok világában. 

a145e9508bd975dc1a6ef034ab9c4cc3

Időpont: Június 19. (hétfő), 16:30
Helyszín: 1071 Budapest, Lövölde tér 2.
                   Barista AKadémia,
.                  Mojito Mixeriskola

.

Milyen tanfolyamok közül választhatsz?

A Barista Akadémián az alap barista tanfolyamon 6 héten keresztül elsajátíthatod a baristává válás alapjait. Megismered a kávét a cserjétől a csészéig, a kávé fajtákat, a pörkölési módokat. A gyakorlati órákon minden olyan kávé italt elkészíthettek, ami egy kávézó itallapján rendszeresen előfordul, mint például az espresso, cappuccino, risretto, americano, latte macchiato és bepillantást nyerhettek az alkoholos kávék világába is. A barista képzésen végig illat felismeréssel és különleges „specialty” kávék kóstolásával tréningezzük a hallgatók illatfelismerő készségeit. Dűlő szelektált, több ország termőterületeiről hozunk kávét, a legjobb külföldi és hazai pörkölőket bemutatva. Nem csak espresso technikát alkalmazunk a barista képzésen, hanem különböző filter technikákkal is megismerkedhetnek a hallgatók.

Ha rövidebb idő alatt szeretnéd megtanulni mindezt megteheted a gyorsított barista tanfolyamon, ahol 4 hét alatt megszerezheted a tudást az igazán ízletes kávé italok elkészítéséhez. Azok, akik igazán magukénak akarják érezni a barista szakmát a haladó tanfolyamunkon vagyis a latte art képzésünkön fejlesztheti tovább öntési technikáit, az alap mintáktól, mint a szív, a rozetta, egészen a bonyolult (malac, oroszlán, nyúl) formákig.

A VIP vagyis az egyéni barista tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik munkájuk vagy egyéb elfoglaltságuk miatt saját ütemtervben szeretnének részt venni az oktatáson. Az egyéni barista képzés akár 1 hét alatt is elvégezhető és itt az oktató csak egy emberrel foglalkozik, így ezen a képzésen lehet kihozni a maximumot a hallgatóból.

A Barista Akadémia társiskolája a Mojito Mixeriskola, itt hasonló felépítésű mixertanfolyamok indulnak a nyári hónapokban. Megtalálható az alap, gyorsított, haladó mixertanfolyam. Részletesen megismerhetitek az italokat, az eszközöket, a koktélok receptúráját, azok elkészítési módjait. A barista és mixer tudással együttesen komoly előnyre tehetünk szert a vendéglátó iparban. A mixertanfoyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett, magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Az iskola a Bacardi hivatalos magyarországi mixer iskolája, a Bacardi termékek mellett több mint 300 fajta itallal ismerkedhetnek meg a hallgatók. Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam olyan alternatívát ad, amellyel kedvezményes áron teljesíthetjük mindkét tanfolyam típust. A Mojito Mixeriskolában is lehet egyéni mixertanfolyamra jelentkezni, akár 1 hét alatt megszerezhető a nemzetközileg elismert tanúsítvány.

A Barista Akadémia és Mojito Mixeriskola a tanfolyam egykori és jelenlegi hallgatóinak ingyenes tréning napot is biztosít, ahol tovább gyarapíthatják tudásukat. A tréning napon előkerülnek olyan témák, amire a vendéglátóiparban bármikor szükség lehet ilyen a rendezvényszervezés, pincér tréning, kommunikációs tréning, standolás és elszámoltatás tréning.

A dátumokról és a tanfolyam részletes tematikájáról a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola honlapján olvashatsz.

www.baristaakademia.hu