A MAX Gastro Group Kft., a Balatoni Kurzusok és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület meghirdeti a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot. A balatoni kávézási, a koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítésére.  A bajnokság időpontja: 2018.05.05. szombat (délelőtt barista, délután koktél). Kiválasztjuk az idei év Balaton Kávéját és a Balaton Koktélját.

BARISTA BAJNOKSÁG:

Minden résztvevőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy a zsűri részére elkészítsen és felszolgáljon:

–  4 adag espresso kávét
–  4 adag cappuccino-t
– 4 adag saját készítésű kávéitalt

A verseny bírálata a SCAE, WCE szabályzata alapján történik. A versenyzők saját kávékeverékkel is nevezhetnek.

KOKTÉL BAJNOKSÁG:

Keressük a nyár legfrissítőbb koktélját. A verseny Fancy Drink kategóriában kerül megrendezésre. Várják azok jelentkezését, akik kreatív elképzeléseik szerint megalkotott, eddig nyomtatásban még meg nem jelent fantázia itallal neveznek a rendezvényre.

A receptek elkészítése során a következő szabályokat kell betartani:

– az ital összetevőinek száma hét alkotóelem lehet, mennyisége maximum 30cl
– az italok vagy a poharak dekorálására csak ehető, fogyasztásra alkalmas a helyszínen elkészített dísz használható. A „szúrkák” és egyéb rögzítő eszközök használata engedélyezett
– a versenyzők saját italaikkal, anyagaikkal, eszközeikkel, poharaikkal versenyeznek, jeget a rendező biztosít

A bajnokságon való részvétel ingyenes, azonban a részvétel feltétele a szabályosan kitöltött és aláírt jelentkezési lap, amelyet a bk@maxgastro.hu címre küldjetek.

Nevezési határidő: 2018. április 20. péntek 24:00.

A versenyt Gyenesdiáson, A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben rendezzük meg a Nyitott Balaton programsorozat részeként.

Szeretettel várnak minden magát megmérettetni vágyó barisát, bártendert, koktélmestert, műkedvelőt és érdeklődőt a versenyen!

Ha szeretnéd megismerni és megtanulni a barista és bármixer szakmát, a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában lehetőséged van erre. A barista és a mixertanfolyamon az alapoktól egészen a haladó szintig elkísérünk, hogy a végén profi baristává és mixerré válhass! Hallgatóinknak ajándék tréningeket is adunk és a képzések végén munkaajánlatot is kapsz. Tanfolyamaink: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz.

A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is indít barista és mixertanfolyamokat. Sopron, Miskolc, Szeged, Szolnok, Szentes, Hévíz, Hódmezővásárhely, Gyöngyös, Győr, Békéscsaba, Cegléd, Baja, Kecskemét, Szombathely, Veszprém, Szekszárd, Székesfehérvár, Zalaegerszeg.

Kövess minket  facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu