“If 3/4 of your Gin & Tonic is the tonic,
make sure you use the best”
– Tim Warrillow

A Fever-Tree Masterclass előadás újra a Barista Akadémiára és a Mojito Mixeriskolába látogat. Szombati Zsolt, bártender előadásában kerülnek bemutatásra a Fever Tree termékek. Akár mixer, akár barista szakmában tevékenykedsz olyan érdekes témáról lesz szó, amit hasznosítani tudsz akár a munkád során vagy akár a minden napokban.

Időpont: 2017. október 24. (Kedd), 14:00-16:00
Helyszín: Mojito Miyeriskola, Barista Akadémia 1071 Budapest Lövölde tér 2.

Az előadás ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. A Panna Cocktail facebook oldalán az esemény oldalán lehet jelezni a részvételi szándékod, vagy a helyszínen, a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában tudsz feliratkozni az eseményre.

Mi a Fever Tree?

barista_kepzes_tanfolyam

A Fever tree a kinint tartalmazó chinchona fa köznapi angol elnevezése, más néven lázfa. A neve emlékeztet minket arra, mire is használták oly sokáig a kinint. Lázcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása miatt sokáig a malária elleni védekezés legfőbb eszköze volt. Valószínű, hogy a kinin keserű íze miatt a brit gyarmatosítók ginnel keverték, ennek köszönhetően terjedt el a gin-tonik.

A legenda szerint, az 1630-as évek elején a spanyolok használták a lázfa kérgét, amikor Chinchon grófnőjének adták, aki maláriában szenvedett miközben Peruban élt. A grófnő felépült és így felfedezték a fa gyógyító tulajdonságait.

Ennek ellenére lassan tett szert hírnévre, Európába “Jesuits Powder” (Jezsuita kéreg) néven importálták, ami nagyon rossz értékesítési stratégiát mutatott a protestáns Anglia területén. Az sem segített a népszerűségén, amikor II. Károly 1679-ben a lázfa hatóanyagainak köszönhetően meggyógyult, mivel az orvosa titokban tartotta a felhasználás módját (Robert Talbor).

mixer_kepzes_tanfolyam

Világhírűvé az 1820-as években vált, amikor Indiában állomásozó brit hadsereg tisztviselői a malária elhárítása miatt, a kininhez (a lázfa kivonatához), cukrot és vizet adtak, ezzel létrehozták az első indiai tonikot.

Ezt követően a britek tovább tökéletesítették és kis mennyiségű gint adtak a keverékhez. Így született meg az eredeti gin-tonik, és hamarosan a brit birodalom archetipikus italává vált, amely eredete szigorúan a lázfákig vezethető vissza.

A Fever Tree csapata az utolsó eredeti ültetvény egy darabkájából a Charles Ledger által hozott magokból termesztett hírhedt Chinchona Ledgeriana fajtákból szerzi be a kinint. Az ültetvény a Kongói Demokratikus Köztársaságban található. A háborús övezetben, a csapások ellenére az ültetvény napjainkban is virágzik. A cég támogatja ezt a figyelemre méltó ültetvényt, és a legmagasabb fokú természetes kinint használja fel a prémium tonikok körében. A kininfa kérge fertőtlenítő, baktériumellenes és érzéstelenítő hatású, ezért alkalmazható a legkülönbözőbb egészségügyi problémákra, fertőzésekre is. Előnyösen hat az emésztésre, serkenti az étvágyat, segít a vérszegénységen és a szívritmust is szabályozza.

A Fever Tree tonik egy gondosan válogatott alapanyagokból készült, finom ízű, különleges frissítő üdítőital. Mostanáig a kiváló minőségű, generációk óta tökéletesített szeszes italokat csak gyenge minőségű szódával, tonikkal és egyéb üdítőkkel lehetett keverni, amely elrontotta az összhatást. Ezen kívántak javítani a Fever Tree prémium üdítők megalkotói, az eredmény pedig nagyszerű, minőségi gyömbérsör, prémium limonádé, tonik és szódavíz. Elnyerte a 2006-os Sebastian Gourmet díjat.

Az összetevői között szerepel: a szénsavas forrásvíz, nádcukor, étkezési sav: citromsav, természetes aromák és a természetes kinin. A tonikot számos koktél összetevőjében megtalálhatjuk.

barista_kepzes_tanfolyam

Az alkoholos italok világa izgalmas. A számos koktél között, olyat is találunk, ahol a tonik mellett a kávé is szerepet kap. Ha érdekelnek a kávéitalok és a koktélok, akkor ne maradj le a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola őszi barista és mixertanfolyamiaról! Az alap, gyorsított, haladó és egyéni/VIP barista és mixertanfolyamok közül garantáltan megtalálod a számodra megfelelő képzési típust. Ha mindkét tanfolyamot el szeretnéd végezni, akkor figyelmedbe ajánljuk a Kettő az egyben: barista és mixertanfolyamot, amivel kedvezményes áron teljesítheted a képzéseket. A sikeres vizsgákat követően magyar-angol nyelvű tanúsítványt állítunk ki, amivel könnyebben tudsz munkát vállalni akár belföldön, akár külföldön. Legyen a szenvedélyed a szakmád!

barista_kepzes_tanfolyam

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu